Evenimentul Zilei > Social > Școala de unde a pornit focarul de Coronavirus cu tulpina nouă din UK se va deschide luni. Radu Mihaiu: situația este sub control
Școala de unde a pornit focarul de Coronavirus cu tulpina nouă din UK se va deschide luni. Radu Mihaiu: situația este sub control

Școala de unde a pornit focarul de Coronavirus cu tulpina nouă din UK se va deschide luni. Radu Mihaiu: situația este sub control

Şcoala din București unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului SARS-COV-2 se va deschide luni, a anunțat primarul Sectorului 2.

Şcoala Nr. 28 din București, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină britanică a SARS-COV-2, se va deschide luni. A nunțul a fost făcut de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„Școala 28, la care au fost depistate cazurile cu noua tulpină de coronavirus, se va deschide luni. DSP-ul m-a asigurat că situaţia a fost ţinută sub control. Nu există niciun risc suplimentar în această unitate de învăţământ”, a scris pe Facebook primarul.

După semnalarea primelor cazuri, edilul a declarat că instituția „a fost nebulizată și dezinfectată din scoarță-n scoarță”.

Primarul a făcut referire și la problemele cu căldura ale școlii, precizează B1. „Școala 31, unde erau probleme cu furnizarea agentului termic, a primit de azi căldură în calorifere. Termoenergetica a urgentat rezolvarea avarilor de pe traseul respectiv astfel încât elevii să fie primiți în condiții bune”, a anunțat edilul.

9 angajați ai Școlii 28 s-au infectat cu noua tulpină COVID-19

Pe 1 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat că au fost depistate încă două cazuri de infecție cu noua tulpină, varianta detectată în Marea Britanie. Cele două îmbolnăviri provin din focarul deja confirmat de la Școala 28. Este varianta UK-linia genetică B.1.1.7, care provin din același focar de la școala respectivă.

Cele două cazuri nou confirmate sunt o femeie de 43 de ani, care lucrează în unitatea de învățământ, și un bărbat de 53 de ani. Acesta este contact  direct al altui caz depistat în acea școală. În total, 9 persoane angajați ai școlii au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2.

În România au fost depistate în total 27 de cazuri cu tulpina britanică. Primul caz de SARS-CoV-2 cu noua tulpină a apărut la începutul lunii ianuarie, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate. Ulterior au fost confirmate noi cazuri în București, la Școala nr. 28, apoi un caz în Suceava, dar și un altul în Constanța.