Evenimentul ZileiActualitateFlorin Cîțu se plânge că legea ce vizează suspendarea restaurantelor e sabotată în mod misterios. Mutarea premierului

Florin Cîțu se plânge că legea ce vizează suspendarea restaurantelor e sabotată în mod misterios. Mutarea premierului

Florin Cîțu se plânge că legea ce vizează suspendarea restaurantelor e sabotată în mod misterios. Mutarea premierului
Florin Cîțu a explicat, miercuri, de ce stagnează legea care ar trebui să sancționeze localurile ce nu se conformează și nu respectă regulile din pandemie.

Premierul Florin Cîțu anunța în urmă cu două săptămâni că se pregătește un proiect de lege care să vizeze restaurantele. Astfel, conform inițiativei legislative, localurile care nu respectă regulile impuse în pandemie ar trebui să se aleagă cu activitatea suspendată. Chiar și pentru o perioadă de o lună.

Restaurante sancționate pentru nerespectarea restricțiilor din pandemie, un proiect de lege împotmolit

Întrebat, miercuri, ce s-a mai întâmplat cu proiectul de lege și când va fi adoptat, prim-ministrul României a arătat cu degetul către cei de la Consiliul Economic și Social (CES). O instituție care nu și-a făcut treaba și la care s-ar impune o reformă. El a spus că a constata o obstrucționare ciudată în ceea ce privește proiectul sancționării restaurantelor.

Premierul României: „Mi se pare o obstrucţionare ciudată, dar nu ne vom opri aici”

„Avea toate avizele proiectul respectiv, dar la CES, astăzi, deşi practica permitea să fie luat direct în discuţie, a fost întârziat proiectul şi nu are avizul CES. CES, aşa cum ne-a obişnuit în alte dăţi ori vine cu propuneri să creştem salarii, să creştem cheltuieli, eu v-am spus că e nevoie de reformă şi la CES. Avem chiar în PNRR nişte bani incluşi pentru reformă în acest sector.

Mi se pare o obstrucţionare ciudată, dar nu ne vom opri aici. Vom veni cu acest proiect de lege. Avem şi mâine şedinţă de Guvern. Dacă se poate mâine, dacă nu, săptămâna viitoare cu siguranţă vine proiectul de lege. A ajuns la CES. Putea să fie direct pus în plen, nu s-a dorit acest lucru. Dar îl vom avea de săptămâna viitoare”. A declarat Florin Cîțu, șeful Executivului.

„Am avut un amendament pe care parlamentarii nu au vrut să îl depună. Dl. Bode avem pregătită o ordonanță de urgență prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi care nu respectă legislația în vigoare. Activități economice, nu neapărat cluburi”. Spunea în luna martie premeirul.


Accesează: