Evenimentul ZileiEVZ SpecialCum motivează Raed Arafat transformarea Spitalului Foișor în centru suport-COVID. Video

Cum motivează Raed Arafat transformarea Spitalului Foișor în centru suport-COVID. Video

Cum motivează Raed Arafat transformarea Spitalului Foișor în centru suport-COVID. Video
Raed Arafat a ieșit public pentru a clarifica situația în legătură cu transformarea Spitalului Foișor în centru suport-COVID.

Raed Arafat a postat pe pagina sa oficială de Facebook un material video, în care explică de ce a fost transformat Spitalul Foișor în centru suport-COVID-19.

„Aș dori să clarific situația care a apărut la Spitalul Foișor și să explic exact ce s-a întâmplat. Astăzi dimineață era clar că unitățile de primiri urgențe sunt suprasolicitate și au ajuns la un număr foarte mare de pacienți intubați, ventilați sau care au nevoie de oxigen și internare în spitale. Nu erau locuri în București, oriunde a sunat centrul de comandă s-a primit răspunsul că nu sunt locuri. Nici la ATI, nici în alte secții, nici în zonele limitrofe Bucureștiului.”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus că managerul Spitalului Sfântul Pantelimon l-a contactat pentru a-i cere ajutorul. Potrivit lui Raed Arafat, managerul spitalului era depășit de situație, bolnavii fiind ținuți în unitatea de primiri urgențe.

„Am primit telefon de la managerul Spitalulului Sfântul Pantelimon și m-a anunțat că sunt 18 pacienți fie intubați, ventilați, fie pe ventilație non-invazivă în unitatea de primiri urgențe. Primul pas a fost să găsim locuri la distanță. La Iași, (…) am transferat 3 pacienți. 2 pacienți i-am transferat la Spitalul Gerota, spitalul MAI. (…) Ne-am orientat spre Spitalul Foișor. De ce? 21 de paturi de terapie intensivă și acolo există 200 de paturi în total cu oxigen, din care 90 ar putea fi folosite pentru pacienții cu COVID. În cursul zilei am semnat ordinul, care a fost avizat și de ministrul Sănătății. Am avut o discuție cu managerul spitalului și l-am informat. L-am informat pe primarul Capitalei.” a mai spus Raed Arafat, șeful DSU.


Accesează: