Evenimentul Zilei > Actualitate > Situația devine îngrijorătoare. Arafat se pregătește pentru vremuri grele
Situația devine îngrijorătoare. Arafat se pregătește pentru vremuri grele

Situația devine îngrijorătoare. Arafat se pregătește pentru vremuri grele

Situația devine îngrijorătoare după creșterea numărului de pacienți COVID-19 care au nevoie de un loc la secțiile de Terapie Intensivă, iar autoritățile se pregătesc pentru vremuri grele.

Arafat se pregătește pentru vremuri grele. În caz de nevoie, pacienții COVID-19 vor fi transferați în spitale cu elicoptere și avioane sanitare. Astfel, susține Raed Arafat, acești pacienți vor fi transferați, dacă este cazul, la unitățile medicale COVID unde există paturi libere.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunță că avioanele SMURD sunt pregătite pentru relocarea pacienților COVID dintr-un oraș în altul. Aceasta este soluția pentru a ține epidemia sub control și pentru a menține un echilibru în sistemul medical.

Raed Arafat a făcut aceste declarații în emisiunea lui Radu Tudor, la Antena 3.

„Încercăm prin centrul național de comandă și conducere a intervenției să găsim locuri acolo unde există. Folosim toate mijloacele de transport, folosim avioanele SMURD, elicopterele Ministerului de Interne, elicoptere cu echipaj SMURD. Folosim elicopterele Ministerului Apărării, cum am făcut altădată. Toate sunt la dispoziția noastră dacă este nevoie”, a declarat Raed Arafat.

Arafat se pregătește pentru vremuri grele

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat, la Antena 3, că impactul pe secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare. În această perioadă a crescut numărul pacienților COVID-19 care au nevoie de internare la ATI. De aceea, el a îndemnat populația să respecte reglementările impuse de autorități și să se protejeze.

„Am transferat din diferite zone către zone care au locuri și care puteau să primească bolnavii. Detașăm mai mulți medici acolo unde este nevoie”, a mai spus Raed Arafat.

Șeful DSU a subliniat că este imperios necesar ca populația să respecte măsurile de protecție sanitară. Oamenii trebuie să evite orice pericol de infectare cu noul coronavirus. Aceasta deoarece campania de vaccinare nu a ajuns la suficienți oameni ca să aibă impactul dorit.

„Noi trebuie să respectăm toate recomandările”, a mai spus șeful DSU la emisiunea „Punctul de întâlnire”.

Cîțu cere suplimentarea paturilor ATI

Duminică, premierul Florin Cîțu a solicitat suplimentarea paturilor ATI alocate pacienților de COVID-19. Premierul a participat duminică la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

În timpul întrunirii, el a solicitat creșterea numărului de paturi ATI. De asemenea, a solicitat să fie asigurate echipamentele de protecție și medicamentele necesare.