Evenimentul Zilei > Social > Raed Arafat despre măsura sistării temporare a lotului AstraZeneca: ”Suntem o echipă”
Raed Arafat despre măsura sistării temporare a lotului AstraZeneca: ”Suntem o echipă”

Raed Arafat despre măsura sistării temporare a lotului AstraZeneca: ”Suntem o echipă”

Raed Arafat a spus că măsura sistării temporare a lotului AstraZeneca suspect este una bună. ”Suntem o echipă”, a mai spus șeful DSU, într-o intervenție la Digi24.

Întrebat în privința lotului problemă și a scandalului AstraZeneca, Raed Arafat a declarat privitor la informațiile neacreditate ajunse în media: ”Fără discuție. Mai ales dacă ele nu sunt antamate de persoane abilitate în domeniu. Trebuie discutat cu experți și să cerem concluziile lor”.

Sistarea temporară a lotului AstraZeneca este privită ca fiind o măsură bună de către Raed Arafat

”Trebuie așteptat, România a luat o decizie bună de sistare temporară a acestui lot”

Raed Arafat a mai precizat că România și Europa este într-o cursă pentru vaccinarea cât mai rapidă a populației:” Nu există un număr suficient de persoane vaccinate care să limiteze numărul de infectări”. El a mai observat că sunt îngrijorări și situații similare și în țările din jur.

”Suntem toți o echipă”, a spus Raed Arafat

”Suntem toți o echipă” pentru succesul campaniei naționale și europene, a mai spus șeful DSU. ”Cei care reușesc să răspândească astfel de lucruri nu fac decât să afecteze tot: lupta împotriva virusului și campania de vaccinare”, a mai punctat Raed Arafat îngrijorat de compromiterea încrederii în vaccinare a populației.

Întrebat dacă recomandă programarea, Raed Arafat a spus:” Clar. Există programarea , dacă e pe AstraZeneca trebuie să avem încredere. Dacă e o problemă se oprește imediat” de la nivel medical central.

În privința creșterii numărului de infectări, șeful DSU a spus: ”Există o creștere,sunt zone cu creșteri mai mari. Măsurile ( zonele montane sau circulația pe timp de noapte) sunt bune…Respectarea măsurilor este necesară”.

”Tulpinile noi devin predominante, iar numărul de persoane vaccinate va fi mai mare”

El a mai mențonat Timișoara , un oraș mare, care e carantinat din cauza incidenței mari.”Tulpinile noi devin predominante, iar munărul de persoane vaccinare va fi mai mare”. Întrebat dacă exclude sau nu creșterea numărului de infectări la 10.000 pe zi, Raed Arafat a spus:”Nu exclud , 10.000 persoane pe zi. Că vom ajunge la 7-8000 pe zi, e posibil. Încetinirea sperăm să fie evidentă în urma mărurilor”.

Referitor la testări, șeful DSU a spus:”Nu testăm oameni aleatoriu, pe stradă. Multe sunt teste la cerere”.

România se situează timp de mai multe zile consecutiv la 4-5000 persoane infectate zilnic, iar situația îngrijorează autoritățile medicale și statale.