Evenimentul Zilei > Actualitate > Șefa Securității din Mexic, întâlnire privată cu interlopul român Florian Tudor
Șefa Securității din Mexic, întâlnire privată cu interlopul român Florian Tudor

Șefa Securității din Mexic, întâlnire privată cu interlopul român Florian Tudor

Rosa Icela Rodriguez, șefa SSPC din Mexic, a avut miercuri o întâlnire privată cu interlopul român Florian Tudor, în care au vorbit mai multe.

Șefa securității din Mexic a avut miercuri o întâlnire privată cu interlopul român Florian Tudor.

Este vorba despre Rosa Icela Rodriguez, șefa Secretariatului pentru Securitate și Protecție a Cetățeanului (SSPC).

Ea s-a întâlnit miercuri cu Florian Tudor. Acesta este un interlop român stabilit în Mexic.

El este acuzat de acuzat de autoritățile mexicane că ar conduce o grupare infracțională. Aceasta s-ar ocupa cu clonarea de carduri bancare în stațiunea Cancun.

Cancun este o stațiunea balneoclimaterică situată în provincia mexicană Yucatan.

„Întrevederea privată a avut loc la sediul SSPC de pe bulevardul Constituyentes. SSPC este o agenție guvernamentală situată în vestul capitalei Mexicului.

Acolo, funcționara publică a răspuns solicitării cetățeanului de origine română de a se face auzit de către autoritățile guvernului mexican”, a informat chiar instituția.

Rețeaua a fost descoperite în luna februarie. Atunci, UIF, Unitatea de Informații Financiare a făcut un denunț pe lângă Parchetul General al Republicii.

Oficialii denunțau existența unei rețele infracționale formate din oameni de afaceri și politicieni. Aceștia ar avea legătură cu crima organizată.

În fruntea acestei grupări infracționale s-ar afla chiar interlopul Florian Tudor. El este poreclit „Rechinul”.

Citește și: Exclusiv! Drame în Mexic. Zeci de familii de români și copii, duse la închisoare

Șefa securității din Mexic, întâlnire privată cu interlopul român Florian Tudor

SSPC a precizat că „întrevederea dintre șefa instituției și Tudor s-a produs în baza articolului 8 al Constituției mexicane și dând curs unei solicitări a președintelui”.

La 26 februarie, președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, i-a cerut titularei SSPC să-l primească pe Tudor.

„În special în ceea ce privește acest subiect îi voi cere Rosei Icela Rodriguez să o primească pe această persoană pentru a vedea cum stau lucrurile cu traficul cu aceste carduri bancare”, a declarat Lopez Obrador.

La 4 februarie, UIF a informat că a blocat 79 de conturi bancare ale unor persoane care făceau parte dintr-o grupare infracțională, în marea lor majoritate cetățeni români. Gruparea se ocupa cu clonarea de carduri bancare în stațiunea Cancun, statul Quintana Roo, în partea mexicană a Caraibelor.

„UIF anunță Operațiunea Caraibe, prin intermediul căreia s-a realizat blocarea masivă a conturilor bancare”, a indicat într-un comunicat organismul citat.

Transmitem că am analizat analizat 277 de operațiuni bancare neobișnuite în valoare totală de 337,5 milioane de pesos (16,11 milioane de dolari) și transferuri internaționale dubioase în valoare de peste 24 de milioane de dolari”, se mai arată în comunicat, conform Agerpres.

Citește și: Update. Scandal diplomatic uriaș în Mexic. Românii, în greva foamei. Comunicat MAE