Evenimentul ZileiActualitateMinisterul Sănătății în alertă. Se înmulțesc cazurile de pacienți infectați cu tulpina britanică SARS CoV-2

Ministerul Sănătății în alertă. Se înmulțesc cazurile de pacienți infectați cu tulpina britanică SARS CoV-2

Ministerul Sănătății în alertă. Se înmulțesc cazurile de pacienți infectați cu tulpina britanică SARS CoV-2
Medicii atrag atenția că se înmulțesc cazurile de pacienți infectați cu tulpina britanică a SARS CoV-2

Se înmulțesc numărul cazurilor de pacienți infectați cu tulpina britanică a SARS CoV-2.

Trei noi persoane infectate cu tulpina britanică

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost depistate încă trei cazuri de pacienți infectați cu noua variantă de coronavirus. Astfel, numărul total al pacienților confirmați a ajuns la opt.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că două dintre cazurile noi au fost înregistrate la Școala 28, din Capitală.

„Sunt încă trei teste de secvențiere pozitive de azi. Două dintre ele aparțin focarului din școală (Școala 28, din Capitală – n.r.). Un test pozitiv este la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv”, a precizat Andreea Moldovan.

Potrivit spuselor sale, în ultimul caz, al tinerii, testul pentru depistarea infecției pentru noul coronavirus a ridicat suspiciuni în legătură cu originea tulpinei. Ulterior s-a procedat la secvențiere și primele suspiciuni s-au confirmat.

„Urmează să se facă ancheta în focar”, a precizat medicul Moldovan.

Primii pacienți infectați cu tulpina britanică

Primul caz de SARS-CoV-2 cu noua tulpină, britanică, a apărut, în România, în Giurgiu. Este vorba de o tânără care nu a călătorit în străinătate. Alte cazuri au mai apărut, ulterior, în București, la Școala 28 și mai apoi la Suceava și Craiova.

Un bărbat de 34 de ani, întors recent din Marea Britanie, a murit de COVID-19 la Spitalul de Urgenţă Slatina. Acesta fusese testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-COV-2 după revenirea în țară. El a fost internat în stare foarte gravă.

Acesta a decedat pe 23 ianuarie, la trei zile de la internare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, bărbatul prezenta şi obezitate. Cauzele decesului sunt stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie acută, pneumonie, infecţie COVID-19.

Doi contacţi de familie ai bărbatului au fost de asemenea testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Specialiștii încearcă să determine dacă este vorba despre noua tulpină din Marea Britanie.

 


Accesează: