Evenimentul Zilei > International > Pfizer dezvoltă arma împotriva variantei de super-COVID
Pfizer dezvoltă arma împotriva variantei de super-COVID

Pfizer dezvoltă arma împotriva variantei de super-COVID

Pfizer a declarat că dezvoltă un rapel pentru a-și ajuta vaccinul să se protejeze împotriva noilor variante extrem de infecțioase de COVID-19.

Pfizer dezvoltă arma împotriva variantei de super-COVID. Aceasta, la doar câteva ore după ce primul caz de „super-COVID” din Brazilia a fost raportat în Statele Unite.

„Ori de câte ori apare o nouă variantă, ar trebui să putem testa dacă vaccinul nostru funcționează sau nu”, a declarat șeful Pfizer, Albert Bourla.

„Odată ce vom găsi ceva care nu este la fel de eficient, vom putea foarte, foarte repede să putem produce o doză de rapel. Care va fi o mică variantă a vaccinului actual”.

El nu a specificat ce variantă sau variante vor viza țintele de rapel pe care firma le dezvoltă în prezent, scrie Daily Mail.

Anunțul vine după ce Moderna a anunțat că avansează propria sa variantă de rapel pentru a combate varianta sud-africană în studiile clinice.

Testele de laborator efectuate de ambele firme sugerează că fiecare dintre vaccinurile lor va funcționa suficient de bine împotriva variantelor de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud. Pentru a fi „protectoare”.

Testele efectuate de Moderna au sugerat însă că varianta sud-africană ar putea face ca injecția  lor să fie mai puțin eficientă. Sau să reducă timpul pentru care funcționează vaccinul.

Minnesota a raportat primul caz în SUA cu varianta braziliană P1 COVID-19. Deja, cel puțin 175 de persoane din SUA au varianta „super-COVID” din Marea Britanie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE