Evenimentul Zilei > Social > Ce salariu are cel mai cunoscut medic din lume. Câștigă mai bine decât președintele Americii
Ce salariu are cel mai cunoscut medic din lume. Câștigă mai bine decât președintele Americii

Ce salariu are cel mai cunoscut medic din lume. Câștigă mai bine decât președintele Americii

Coordonatorul strategiei de control al pandemiei din SUA, renumitul dr. Anthony Fauci, este remunerat pe măsura reputației sale.

Dr. Anthony Fauci, un lider absolut! Coordonatorul strategiei de control al pandemiei din SUA, renumitul dr. Anthony Fauci, este remunerat pe măsura reputației sale. Nu este însă doar cel mai bine plătit doctor din State. Dr. Fauci este și cel mai bine plătit dintre cei 4 milioane de salariați ai guvernului federal al Statelor Unite, relatează Forbes.

Dr. Fauci este figura publică în care americanii au cea mai mare încredere în pandemie

El a devenit foarte cunoscut odată cu debutul pandemiei, cu prezențe publice zilnice legate de evoluția coronavirusului. Sondajele îl clasează în vârful topurilor cu privire la figurile publice cu cea mai mare autoritate în pandemie.

Imunologul american a câștigat 417.608 de dolari în 2019, ultimul an pentru care sunt disponibile date privind salariile angajaților federali. Dr. Fauci a câștigat mai mult chiar decât președintele Statelor Unite. Salariul celui mai puternic om din lume este situat la 400.000 de dolari. Toate datele au fost colectate de site-ul OpenTheBooks.com prin intermediul legii privind accesul liber la informațiile de interes public. Studiul a inclus doar salariile susținute de bugetul de stat.

Salariu de vis: Fauci doboară recorduri după recorduri

Dacă Fauci își va păstra funcțiile de director al Institutului Național de Sănătate (NIH), director al Institutului Național pentru Alergii și Boli infecțioase și consilier medical șef al președintelui, acesta urmează să câștige aproape 1.668.000 de dolari până la finalul mandatului președintelui Joe Biden dacă nu va primi o mărire de salariu (sau nu a primit deja).

Între 2010 și 2019 Fauci a câștigat 3,6 milioane de dolari din venituri salariale. Acestea au crescut de la 335.000 de dolari anual în 2014, la suma actuală de 417.608 raportată în 2019. Între 2019 și 2024 se estimează că va câștiga alte 2,5 milioane de dolari, dacă va rămâne în funcție.

Pe 13 august 2020. într-un interviu acordat pe Instagram actorului Matthew McConaughey, dr. Fauci a fost întrebat la un moment dat dacă are milioane de dolari investiți în companii care dezvoltă vaccinuri. Imunologul a râs și a răspuns că: „Matthew, nu, am zero! Sunt un angajat guvernamental. Am un salariu de stat”. Totuși, oficialul nu a precizat suma imensă pe care i-o oferă anual statul.

Dr. Fauci i-a devansat ca venituri pe Mike Pence, respectiv Nancy Pelosi

Vicepreședintele Mike Pence, care a condus echipa specială a Casei Albe însărcinată cu gestionarea pandemiei, a avut un salariu anual de 235.100 de dolari în 2019, cu mult sub Fauci. Colega lor din echipa de lucru dr Deborah Birx a câștigat 305.972 de dolari în același an.

Spre comparație, un alt membru marcant al administrației SUA, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va câștiga 223.500 de dolari anul acesta. Judecătorul șef al Curții Supreme, John Roberts va fi remunerate cu 270.000 de dolari iar membri Camerei Reprezentanților cu 174.000 de dolari. Generalii de 4 stele stau ceva mai bine, cu venituri de 268.000 dolari de an, dar tot semnificativ sub salariul imunologului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE