Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinurile Pfizer şi Moderna au o eficiență dovedită asupra noilor tulpini COVID-19! Anunțul EMA
Vaccinurile Pfizer şi Moderna au o eficiență dovedită asupra noilor tulpini COVID-19! Anunțul EMA

Vaccinurile Pfizer şi Moderna au o eficiență dovedită asupra noilor tulpini COVID-19! Anunțul EMA

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că toate datele pe care le are confirmă eficiența vaccinurilor COVID-19 dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Vaccinuri cu o eficiență dovedită: Pfizer/BioNTech și Moderna! Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), autoritatea care reglementează regimul medicamentelor la nivelul UE, dă vești pline de optimism.  Pandemia ar putea fi învinsă mai repede. Astfel, Emer Cooke, președintele EMA, a spus marţi,că datele colectate până în prezent arată că vaccinurile produse de Pfizer- BioNTech şi Moderna se dovedesc eficiente în combaterea noilor variante de COVID-19. Declarația a fost făcută în faţa europarlamentarilor din Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară.

Desigur, sunt necesare mai multe date, însă cele de până în prezent confirmă eficienţa celor două produse farmaceutice. În februarie vor fi disponibile noi date clinice relevante referitoare la procesul de vaccinare din Europa.

Până atunci, este foarte probabil că pe 29 ianuarie, EMA va autoriza vaccinul produs de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford. Este al treilea vaccin care va primi aprobare oficială din partea forurilor leguitoare în domeniul medical din UE.

Deocamdată, producătorul farmaceutic din Regatul Unit trebuie să îşi rezolve problemele referitoare la calendarul de livrare. AstraZeneca a fost avertizată, luni, de Comisia Europeană în acest sens..

UE a solicitat AstraZeneca să dirijeze dozele din Marea Britanie în statele membre

Uniunea Europeană a cerut producătorului AstraZeneca să direcționeze dozele din Regatul Unit către statele blocului comunita. Astfel se vizează compensarea deficitului de livrări în statele europene anunţat de companie.

În ceea ce priveşte al patrulea vaccin aşteptat în Uniunea Europeană, cel dezvoltat de Johnson and Johnson, acesta mai are de așteptat până în momentul autorizării. În consecință, nu se poate spune, în acest moment, când va ajunge în statele membre, a transmis jurnalista Sabina Iosub de la Bruxelles, pentru emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Directorul executiv al EMA, Emer Cooke, a declarat marți seara, în cadrul aceleiași audieri, că agenției i-au fost supuse atenției aproximativ 180 de posibilități terapeutice pentru COVID-19. Un singur tratament a fost avizat până în prezent: Remdesivir.