Medic, acuzat că a ucis pacienți pentru a elibera secția COVID-19

Medic, acuzat că a ucis pacienți pentru a elibera secția COVID-19

Un medic italian este acuzat că a ucis doi pacienți într-o secție de COVID-19, în vârful pandemiei, „pentru a elibera paturile”.

Medic, acuzat că a ucis pacienți pentru a elibera secția COVID-19. Carlo Mosca, medic în vârstă de 47 de ani, a administrat doze letale de anestezice lui Natale Bassi, în vârstă de 61 de ani, și lui Angelo Paletti, în vârstă de 80 de ani.

Faptele s-au petrecut în spitalul din Lombardia, în martie, susțin procurorii.

Mesajele de pe WhatsApp între infirmiere au dezvălui că-l suspectau pe „nebunul” de Mosca că „și-a ucis pacienții”. Pentru a „elibera paturile” din secția de urgență unde era responsabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția investighează acum încă trei decese. După ce a susținut că Mosca a modificat dosarele medicale ale presupuselor sale victime pentru a-și acoperi urmele, scrie Daily Mail.

Carlo Mosca a fost arestat la domiciliul său din Mantua. El neagă acuzațiile care i se aduc, considerându-le ca „nefondate”.

Medicul le-a administrat victimelor succinilcolină și propofol. Ambele substanțe fiind utilizate în secție pentru anestezierea pacienților cu COVID-19. Astfel încât să poată fi intubați, conform documentelor judiciare.

Procurorii spun că pacienții în cauză nu au fost niciodată intubați. Iar Mosca nu a avut niciun motiv să recurgă la anestezie.

O plângere anonimă a fost depusă la sfârșitul lunii aprilie. Procurorii au obținut mesaje WhatsApp despre care au spus că dezvăluie modul în care Mosca a încercat să determine asistenții să colaboreze cu el.

Când a aflat că este anchetat, le-a cerut infirmierelor „să fie de acord cu o versiune de lucru a poveștii”. În timp ce încerca să le facă să „raporteze minciuni”, conform procurorilor.