Evenimentul Zilei > Actualitate > Se îmblânzesc măsurile de carantină. Încă un județ își deschide ușile restaurantelor
Se îmblânzesc măsurile de carantină. Încă un județ își deschide ușile restaurantelor

Se îmblânzesc măsurile de carantină. Încă un județ își deschide ușile restaurantelor

Datorită scăderii drastice a ratei de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul județului Vâlcea, în ultimele 14 zile, măsurile de carantină zonală vor fi mai relaxate.

Potrivit unui comunicat remis luni Agerpres, restaurantele, cafenelele, sălile de cinema şi de spectacole, precum şi operatorii de jocuri de noroc din judeţul Vâlcea îşi pot relua activitatea cu publicul în interiorul clădirilor, începând de marţi, însă în limita a 30% din capacitatea spaţiului, a anunţat Instituţia Prefectului Vâlcea.

Reluarea activităţilor menţionate anterior în spaţii din interiorul clădirilor este posibilă datorită scăderii incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus cumulată în ultimele 14 zile la 1,55 la mia de locuitori.

Hotărârea privind redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de cinema şi de jocuri de noroc a fost adoptată luni, într-o şedinţă extraordinară convocată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea.

Potrivit hotărârii adoptate de CJSU Vâlcea, începând de marţi, poate fi reluată şi activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00, dar fără a depăşi 30% din capacitate. În cazul operatorilor din domeniul jocurilor de noroc programul de funcţionare este 5,00 – 21,00.

Petrecerile și reuniunile rămân interzise

Prefectura Vâlcea precizează, de asemenea, că rămân interzise petrecerile şi reuniunile atât în spaţii publice cât şi în spaţii private, închise şi deschise.

„Cele mai recente statistici de la nivelul judeţului arată că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil şi înregistrăm, pentru prima dată în ultimele luni, o incidenţă cumulată la 14 zile de puţin peste 1,5/1.000 de locuitori. E adevărat că sunt încă localităţi în care incidenţa este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar per total tendinţa este de scădere. Le mulţumesc cetăţenilor judeţului că au înţeles şi au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

Este în primul rând meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activităţi şi să relaxăm într-o oarecare măsură restricţiile impuse. Fac însă apel la cetăţeni să fie în continuare vigilenţi, să respecte normele de protecţie individuală şi să reducă pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru că numai în acest mod efectele pozitive ale acestor luni de restricţii vor putea să fie de durată”, a specificat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, în comunicatul de presă menționat.