Evenimentul Zilei > Social > Nici pandemia nu stă în calea petrecerii de Revelion. Românii au luat cu asalt Valea Prahovei
Nici pandemia nu stă în calea petrecerii de Revelion. Românii au luat cu asalt Valea Prahovei

Nici pandemia nu stă în calea petrecerii de Revelion. Românii au luat cu asalt Valea Prahovei

Se pare că restricțiile impuse de autorități pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus nu vor strica planurile de Revelion. Astfel, de Anul Nou, în Prahova se anunță un grad de ocupare de 80-90% în zona montană a judeţului.

Când vine vorba despre destinații pentru vacanța de iarnă, Prahova rămâne în topul preferinţelor, iar pentru Revelion se anunţă un grad de ocupare de 80-90% în zona montană a judeţului, a tranmis luni, pe pagina de Facebook, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT).

„Turiştii rămân fideli judeţului Prahova pentru sărbătorile de iarnă, aspect reflectat în gradele destul de mari de ocupare, cât şi în rezervările care se fac pentru această perioadă în contextul actual. Numărul mare de pârtii cât şi măsurile de protecţie luate de operatorii din turism transformă Prahova în destinaţia ideală pentru o vacanţă de Crăciun şi Revelion. Hotelierii oferă pachete bogate pentru sărbători (…) cu respectarea măsurilor de siguranţă, făcând orice vacanţă petrecută în Prahova să se transforme într-o amintire plăcută”, afirmă preşedintele ADPT Prahova, Adrian Voican.

Grad de ocupare de peste 50% pentru vacanța de Crăciun

„Atât pe Valea Prahovei cât şi în Câmpina, gradul de ocupare a fost destul de mare în contextul actual al pandemiei şi temerilor pe care le au turiştii pentru a se deplasa într-o astfel de situaţie. În Sinaia şi Azuga unităţile de cazare au avut un grad de ocupare de 60-80% , în timp ce în Buşteni şi Câmpina gradul de ocupare a fost în jur de 60%. În Ajun de Crăciun au fost şi multe anulări, dar şi multe rezervări Last Minute. Crăciunul a reprezentat un prilej bun pentru turişti să se distreze în Prahova pe pârtii, fiind deschise şi pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă pârtiile din Sinaia şi Azuga”, susţine APDT Prahova.

Turiştii au plătit cu 30-40% mai puţin decât anul trecut

„De exemplu, au plătit în Sinaia, în medie, între 2.600 lei şi 2.900 lei/cameră pentru 3 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun, program pentru Moş Crăciun, cină/dejun tradiţional si muzică live şi alte surprize, în timp ce pentru o cazare într-o unitate de 3 stele au plătit între 1.850 şi 2.500 lei / cameră pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun, cină/dejun tradiţional cu muzica live pe 25 şi 26 decembrie şi obiceiuri tradiţionale”, precizează APDT Prahova.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.