Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât durează vacanța de iarnă pentru elevi. Tezele vor fi susținute tot online
Cât durează vacanța de iarnă pentru elevi. Tezele vor fi susținute tot online

Cât durează vacanța de iarnă pentru elevi. Tezele vor fi susținute tot online

Autoritățile de la Ministerul Educației Naționale vorbesc tot mai des despre posibilitatea reluării cursurilor școlare față în față, începând cu semestrul doi.

Potrivit programei școlare pentru anul școlar 2020-2021, vacanța de iarnă a elevilor va începe în data de 23 decembrie 2020 și va dura până în data de 8 ianuarie 2021. După această dată, elevii se vor întoarce la școală pentru următoarele trei săptămâni, timp în care vor susține examene și teste pentru evaluarea cunoștințelor acumulate în primul semestru școlar.

Aceste examene se vor derula cel mai probabil în varianta școlii online, asta după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, ca urmare epidemiei de coronavirus.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…) Se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, a stabilit Comitetul Național pentru situații de Urgență.

Sesiunea de examene pentru studenți

Pentru învățământul universitar, studenții vor avea vacanță mai redusă decât a elevilor. Astfel, vacanța pentru studenți va începe în data de 24 decembrie 2020 și ține până la data de 3 ianuarie 2021. După această dată, studenții vor reveni la cursurile online până pe data de 18 ianuarie 2021, când va începe sesiunea de iarnă, care este programată să dureze doar trei săptămâni. Ministerul Educației a transmis către toate universitățile din România să studieze posibilitatea ca perioada sesiunii de iarnă să fie redusă la două săptămâni.

Semestul doi este programat să înceapă în data de 15 februarie 2021.

Când se reântorc elevii la școală

Potrivit secretarului de stat Sorin Ion, din cadrul Ministerului Educaţiei, elevii ar putea reveni la școală începând cu semestrul doi al anului școlar 2020-2021. Măsura va fi adoptată în funcție de situația epidemiologică din țara noastră, generată de pandemia de coronavirus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: