Evenimentul Zilei > Social > Școlile sunt închise, dar oficialii de la Ministerul Educației au început pregătirea pentru examene
Școlile sunt închise, dar oficialii de la Ministerul Educației au început pregătirea pentru examene

Școlile sunt închise, dar oficialii de la Ministerul Educației au început pregătirea pentru examene

Reprezentați ai MEC și ai Institutului de Lingvistică vor avea mai multe întâlniri legate de examenul la Limba Română.

Reprezentanți de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) şi de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române vor participa la o serie de întâlniri online, ce vor fi dedicate prezentării noii programe de examen pentru Limba şi literatura română şi a modalităţii de aplicare a acesteia, în perspectiva examenului ce va fi susţinut de elevii clasei a VIII-a, au anunțat, mari, oficialii de la MEC.

Potrivit sursei citate, prima întâlnire din această serie este programată pentru miercuri, iar în cadrul acesteia, urmează să fie prezentate noutăţile din programa de examen la Limba şi literatura română.

De asemenea, complementar acestor sesiuni vor fi organizate întâlniri online cu specialişti din Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi din Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” unde se va răspunde întrebărilor legate de competenţa lingvistică şi conţinuturile ce vizează elementele de construcţie a comunicării, se mai arată în comunicat.

Pregătirea cadrelor didactice și a elevilor

Sesiunile online vor dura aproximativ o oră şi vor fi transmise live pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Ulterior, şi programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiaşi tip de abordare şi prezentare.

„Obiectivul urmărit de minister şi partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice şi a elevilor pentru Evaluarea Naţională, examen pe care absolvenţii clasei a VIII-a îl vor susţine în anul 2021”, se mai precizează în comunicat.

Școala s-ar putea relua la 11 ianuarie

Altfel, luni, Jean Badea, secretar de Stat în Ministerul Educației, a vorbit despre posibilitatea redeschiderii școlilor la data de 11 ianuarie 2021. „Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a afirmat Badea la Antena 3.