Evenimentul Zilei > Social > Bacalaureat 2020. Proba scrisă la limba și literatura română. Subiecte și barem
Bacalaureat 2020. Proba scrisă la limba și literatura română. Subiecte și barem

Bacalaureat 2020. Proba scrisă la limba și literatura română. Subiecte și barem

Aproximativ 155.500 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, dintre aceştia aproape 123.800 de absolvenţi de liceu fiind din promoţia curentă, iar 31.800 - din promoţiile anterioare.

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale.

Profilul uman

Subiectul I. Elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui fragment din “Amintiri despre George Călinescu”, de Mircea Bandu.

Punctul B, Subiectul I. Să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, raportându-se atât la informațiile din textul de la subiectul I, cât și din experiența personală sau culturală.

Subiectul II. Să prezinte, în minum 50 de cuvinte, perspectiva narativă dintr-un fragment din Arhanghelii, de Ion Agărbiceanu.

Subiectul III. De redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție dintr-o comedie studiată.

Barem

Profilul real

Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluarea în Educație a fost cea cu numărul 5.

Subiectul I, punctul A. De rezolvat mai multe cerințe pe baza unui unui fragment din “Amintiri despre George Călinescu”, de Mircea Bandu.

Punctul B, Subiectul I. Să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, îmn care să argumenteze dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, raportându-se atât la informațiile din textul de la subiectul I, cât și din experiența personală sau culturală.

Subiectul II. Să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, perspectiva narativă dintr-un fragment din Arhanghelii, de Ion Agărbiceanu.

Subiectul III. De redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unei comedii studiate.

Barem