Evenimentul Zilei > Social > Rezervări masive pentru vacanțe pe litoralul românesc
Rezervări masive pentru vacanțe pe litoralul românesc

Rezervări masive pentru vacanțe pe litoralul românesc

Agențiile de turism se confruntă cu o avalanșă de rezervări pentru vacanțe pe litoralul românesc în sezonul estival 2021, având în vedere că beneficiază de reduceri de până la 50% la sejururile cumpărate până la 31 decembrie.

Românii par să fie optimiști, sau preferă pur și simplu să riște, cumpărându-și, de acum, vacanțe pe litoralul românesc pentru vara viitoare. Cel mai posibil, cei care își fac rezervări se bazează pe faptul că turiștii care au fost pe litoral sezonul estival 2020 nu s-au infectat cu SARS COV-2  în timpul vacanței și au constatat că majoritatea hotelurilor au respectat regulile impuse de autorități pentru a-i proteja, spune Raluca Hatmanu, purtătorul de cuvânt al litoralulromânesc.ro.

Potrivit sursei citate, rezervările pentru vara anului viitor au început încă din luna august, dar nesemnificativ ca volum, însă numărul acestora a crescut în septembrie și octombrie, odată cu lansarea primelor oferte pentru 2021. În cea mai mare parte, tarifele vor fi menținute la nivelul verii trecute, iar acolo unde au crescut, s-au diversificat și serviciile incluse în pachet, ca să nu mai vorbim de noi investiții.

Pentru majoritatea hotelurilor, însă, reducerile din această perioadă sunt mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Dacă sejurul este achiziționat până la 31 decembrie, tarifele pot fi reduse și cu 50%. Următorul prag, cu reduceri ceva mai mici, se încheie la 31 ianuarie. Nu este exclus, așa cum au procedat hotelierii și agențiile de turism la începutul acestui an, ca reducerile pentru cumpărarea timpurie a vacanțelor pe litoral să fie extinsă până la finalul lunii martie 2021.

„În momentul acesta, numărul rezervărilor e similar cu cel de anul trecut de până la finalul lui octombrie, ceea ce în contextul actual este bine. Cei care au rezervat deja vacanțe pentru la vară sunt turiști care au fost și anul acesta la mare, în pandemie, și au văzut că lucrurile funcționează bine pe litoral, că s-au respectat măsurile de protecție și că nu s-au infectat în vacanță, spune și Ionuț Nedea, directorul general al litoralulromanesc.ro.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE