Evenimentul Zilei > Sport > Se deschid stadioanele! Ce măsuri pregătesc autoritățile
Se deschid stadioanele! Ce măsuri pregătesc autoritățile

Se deschid stadioanele! Ce măsuri pregătesc autoritățile

Miniștrii Sănătății și cel al Sportului s-au întâlnit, luni, pentru a stabili modalitatea în care vor fi deschise stadioanele și sălile de sport.

Se deschid stadioanele!. Microbiștii sunt cei mai bucuroși pentru că vor putea asista la meciurile echipelor favorite. La sediul Ministerului Sănătății, ministrul Vlad Voiculescu și cel al Sportului, Eduard Novak, au discutat despre emiterea unui ordin comun. Acest ordin ar urma să conțină condițiile de acces pe stadioane.

Potrivit paginii de facebook a Ministerului Sportului, cei doi oficiali au discutat despre:

* Posibilitatea implementării unor proceduri mai rapide și mai puțin costisitoare pentru testarea sportivilor;

* Necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competițiile sportive, strict reglementat, astfel încât sănătatea participanților să nu fie pusă în pericol, precum și condițiile în care vom putea avea spectatori în tribune la meciurile din cadrul EURO 2020;

* Informare asupra stadiului în care se află procesul de vaccinare a sportivilor din loturile naționale și olimpice.

Euro 2020 cu public. Se deschid stadioanele!

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că cel mai probabil meciurile de la EURO 2020  vor fi cu public. Oficialul FRF crede că se va juca cu spectatori, în limita a 50 la sută din capacitatea stadionului.

Pentru acest lucru, partida de fotbal România – Germania, se va juca cu public, pentru a se testa capacitatea organizatorilor. Se deschid stadioanele, este o veste minunată pentru iubitorii de sporturi, din România.

„Discutăm atât cu reprezentanții Guvernului, cât și cu cei ai Primăriei Capitalei și cu cei ai UEFA, astfel încât să putem până în primele zile din luna martie să înaintăm scenariul în care Bucureștiul se va afla. Noi ne dorim ca primul meci de echipă națională care se va desfășura cu suporteri – mă refer la 30% capacitate – să fie chiar meciul cu Germania. Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat îndeaproape cu reprezentanții UEFA care s-au implicat în organizarea Supercupei UEFA de la Budapesta, care s-a jucat cu o capacitate de 30%. Lucrăm în acest scenariu”, a spus Burleanu.