Evenimentul Zilei > Sport > Euro 2020, competiție cu acces limitat pentru spectatori. UEFA ia o decizie provocată de pandemie
Euro 2020, competiție cu acces limitat pentru spectatori. UEFA ia o decizie provocată de pandemie

Euro 2020, competiție cu acces limitat pentru spectatori. UEFA ia o decizie provocată de pandemie

UEFA va decide ca la Euro 2020 să participe, cel puțin în faza grupelor, spectatori din orașele organizatoare

Sunt mari șanse ca Euro 2020 să se dispute doar cu spectatori locali. Competiția a fost amânată anul trecut și ar trebui să se dispute la vară, în 12 orașe, printre care și Bucureștiul. Dar pentru că pandemia nu dă înapoi, ba dimpotrivă, oficialii de la UEFA se gândesc la o soluție extremă. La partide să nu asiste decât spectatori din țările unde se dispută meciurile. Decizia ar fi valabilă pentru jocurile din faza grupelor.

UEFA ar urma să emită directive în privinţa acestui subiect în luna aprilie. Miercuri, forul fotbalistic european şi-a reiterat angajamentul să organizeze turneul în douăsprezece oraşe din douăsprezece ţări. Forul european se gândeşte să ia o măsură drastică pentru a limita deplasarea fanilor, conform Agerpres.

Euro 2020, doar cu spectatori locali

La meciurile din faza grupelor să fie permis doar accesul suporterilor locali. Începând cu faza optimilor de finală, un număr foarte mic de suporteri străini ar putea avea voie să călătorească. Dacă va fi aprobată această soluţie, UEFA va trebui să restituie integral valoarea biletelor atribuite până acum şi să reia vânzarea de la început.

Țara noastră va organiza patru partide la turneul final: trei din faza grupelor și una din faza optimilor de finală.

România – Germania, cu spectatori?

Altfel, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că meciul România – Germania s-ar putea disputa cu spectatori. Confruntarea este programată la data de 28 martie, pe „Arena Națională”. Stadionul ar fi putut fi umplut la 30% din capacitate.

„Discutăm atât cu reprezentanții Guvernului, cât și cu cei ai Primăriei Capitalei și cu cei ai UEFA, astfel încât să putem până în primele zile din luna martie să înaintăm scenariul în care Bucureștiul se va afla. Noi ne dorim ca primul meci de echipă națională care se va desfășura cu suporteri – mă refer la 30% capacitate – să fie chiar meciul cu Germania”. A spus șeful de la „Casa Fotbalului”.