Evenimentul Zilei > Actualitate > Se ridică carantina din jurul Bucureștiului. Ce localitate a scăpat de declarație
Se ridică carantina din jurul Bucureștiului. Ce localitate a scăpat de declarație

Se ridică carantina din jurul Bucureștiului. Ce localitate a scăpat de declarație

Prefectura Ilfov anunţă că a luat decizia de a ridica carantina zonală pentru comuna Berceni începând de joi, ora 22.,00. Rata de infectare în Berceni a ajuns la 4,77 la mia de locuitori.

Cu toate acestea rămâne interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

„În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Berceni, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, judeţul Ilfov”, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov.

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de jocuri, rămân închise

Conform Hotărârii nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Prefectura Ilfov a făcut un apel la responsabilitatea cetăţenilor, menționând că deşi rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la 6,48 la 4,77, aceasta se menţine ridicată.

Orașul Bragadiru și comuna Chiajna încă în carantină

Până vineri seara, în Ilfov, orașul Bragadiru și comuna Chiajna se află sub carantină până la orele 22,00. Prefectura urmează sa analizeze mâine situația celor două localități din vecinătatea Capitalei, în funcție de rata de infectare, urmând a anunța ce măsură se va lua. Prelungirea carantinei cu încă șapte zile, sau ridicarea acesteia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.