Evenimentul Zilei > Sport > Fotbal cu spectatori în România. La ce mare eveniment se vor deschide porțile „Arenei Naționale”
Fotbal cu spectatori în România. La ce mare eveniment se vor deschide porțile „Arenei Naționale”

Fotbal cu spectatori în România. La ce mare eveniment se vor deschide porțile „Arenei Naționale”

La meciul România - Germania am putea asista la fotbal cu spectatori, chiar dacă cel mai mare stadion al țării nu va fi plin.

Fotbal cu spectatori în România. Un context nemaivăzut de anul trecut și care părea greu de reeditat prea curând. Însă, redeschiderea porților stadioanelor ar putea să aibă loc mai devreme decât se anticipa. Până la data de 5 martie, oficialii Federației Române de Fotbal trebuie să ia o decizie. Ei trebuie să comunice la UEFA ce scenariu va adopta România pentru Europeanul din această vară.

Pe „Arena Națională” trebuie să se dispute patru meciuri ale turneului ce a fost amânat anul trecut. Oficialii forului european au propus patru scenarii. Disputarea meciurilor cu capacitatea stadioanelor de 100%, 50%, 30 sau cu porțile închise. Acum, FRF trebuie să ia o decizie. Se înclină pentru a doua variantă: cea de 50%. În aceste condiții, președintele Răzvan Burleanu vrea ca la jocul dintre România și Germania să fie ocupată 30% din capacitatea „Arenei Naționale”.

Fotbal cu spectatori în România, chiar la meciul cu Germania

Confruntarea contează pentru preliminariile Mondialului din 2022 și este programată pentru 28 martie (ora 21.45). „Discutăm atât cu reprezentanții Guvernului, cât și cu cei ai Primăriei Capitalei și cu cei ai UEFA, astfel încât să putem până în primele zile din luna martie să înaintăm scenariul în care Bucureștiul se va afla. Noi ne dorim ca primul meci de echipă națională care se va desfășura cu suporteri – mă refer la 30% capacitate – să fie chiar meciul cu Germania.” A spus Răzvan Burleanu.

„Lucrăm în acest scenariu”

„Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat îndeaproape cu reprezentanții UEFA care s-au implicat în organizarea Supercupei UEFA de la Budapesta, care s-a jucat cu o capacitate de 30%. Lucrăm în acest scenariu. Ne dorim ca în luna iunie la București să avem 50-60% spectatori pe stadion.” A mai afirmat șeful de la „Casa Fotbalului”.

„Bineînțeles, mai presus de orice vom pune siguranța și sănătatea spectatorilor. Rămâne de văzut cum va decurge întreaga campanie de vaccinare, dacă vom fi nevoiți să aplicăm diferite metode de screening la intrarea pe stadion. E un întreg plan în spatele acestei propuneri, așteptăm să avem o decizie”, a mai spus Burleanu.