Schimbare la nivelul conducerii uneia dintre cele mai importante publicații din Europa. Este vorba despre săptămânalul german de știri „Der Spiegel”. Barbara Hans, editorul-șef, a anunţat că va părăsi publicaţia la sfârşitul acestei luni. Barbara Hans, în vârstă de 40 de ani, a lucrat pentru „Der Spiegel” în ultimii 16 ani şi a contribuit la integrarea diviziei print cu ediţiile digitale ale acestui săptămânal.

Schimbare la nivel înalt în cadrul unui mare săptămânal

Plecarea jurnalistei a făcut subiectul unor speculaţii în ultimele luni, iar despărţirea sa de această publicaţie s-a produs de comun acord, au precizat reprezentanţii Der Spiegel. Succesorul ei nu a fost deocamdată numit în funcţie. Barbara Hans „i-a inspirat pe mulţi colegi” şi ne va fi dor de ea, a declarat directorul consiliului editorial, Steffen Klusmann, conform Agerpres.

O schimbare la vârf a suferit, în acest an, și celebrul tabloid german „Bild”. Julian Reichelt, 40 de ani, redactor-șef, s-a autosuspendat din funcție, după ce mai multe colege s-au plâns că au fost agresate moral.

Scandal uriaș la cel mai vândut tabloid

„Pentru a permite clarificări şi a nu împovăra redacţia, (Reichelt) a cerut consiliului să fie eliberat temporar din funcţie până când acuzaţiile vor fi clarificate”, a declarat într-un comunicat, proprietarul grupului media Axel Springer din care face parte cotidianul german, precizând că cererea i-a fost acceptată.

Grupul a decis să deschidă o anchetă, condusă de o firmă de avocatură, cu privire la „posibile încălcări ale conformităţii” cu valorile şi regulile ziarului de către redactorul-şef în vârstă de 40 de ani.

Acesta este suspectat, potrivit unei anchete a săptămânalului Der Spiegel, că a promovat stagiare cu care avea aventuri, pe care apoi le îndepărta, sau chiar le concedia. De câteva luni, mai multe angajate au atras atenţia conducerii, care a trenat însă să verifice acuzaţiile la adresa puternicului redactor-şef al tabloidului, potrivit săptămânalului Der Spiegel.