Evenimentul Zilei > Social > Schimbare importantă la nivel de conducere la una dintre cele mai mari publicații din Europa
Schimbare importantă la nivel de conducere la una dintre cele mai mari publicații din Europa

Schimbare importantă la nivel de conducere la una dintre cele mai mari publicații din Europa

Cel mai important om din conducerea publicației „Der Spiegel” a plecat după ce a lucrat timp de 16 ani la săptămânalul german.

Schimbare la nivelul conducerii uneia dintre cele mai importante publicații din Europa. Este vorba despre săptămânalul german de știriDer Spiegel”. Barbara Hans, editorul-șef, a anunţat că va părăsi publicaţia la sfârşitul acestei luni. Barbara Hans, în vârstă de 40 de ani, a lucrat pentru „Der Spiegel” în ultimii 16 ani şi a contribuit la integrarea diviziei print cu ediţiile digitale ale acestui săptămânal.

Schimbare la nivel înalt în cadrul unui mare săptămânal

Plecarea jurnalistei a făcut subiectul unor speculaţii în ultimele luni, iar despărţirea sa de această publicaţie s-a produs de comun acord, au precizat reprezentanţii Der Spiegel. Succesorul ei nu a fost deocamdată numit în funcţie. Barbara Hans „i-a inspirat pe mulţi colegi” şi ne va fi dor de ea, a declarat directorul consiliului editorial, Steffen Klusmann, conform Agerpres.

O schimbare la vârf a suferit, în acest an, și celebrul tabloid german „Bild”. Julian Reichelt, 40 de ani, redactor-șef, s-a autosuspendat din funcție, după ce mai multe colege s-au plâns că au fost agresate moral.

Scandal uriaș la cel mai vândut tabloid

„Pentru a permite clarificări şi a nu împovăra redacţia, (Reichelt) a cerut consiliului să fie eliberat temporar din funcţie până când acuzaţiile vor fi clarificate”, a declarat într-un comunicat, proprietarul grupului media Axel Springer din care face parte cotidianul german, precizând că cererea i-a fost acceptată.

Grupul a decis să deschidă o anchetă, condusă de o firmă de avocatură, cu privire la „posibile încălcări ale conformităţii” cu valorile şi regulile ziarului de către redactorul-şef în vârstă de 40 de ani.

Acesta este suspectat, potrivit unei anchete a săptămânalului Der Spiegel, că a promovat stagiare cu care avea aventuri, pe care apoi le îndepărta, sau chiar le concedia. De câteva luni, mai multe angajate au atras atenţia conducerii, care a trenat însă să verifice acuzaţiile la adresa puternicului redactor-şef al tabloidului, potrivit săptămânalului Der Spiegel.