Scene apocaliptice în Franța. Cum fug oamenii din Paris

Scene apocaliptice în Franța. Cum fug oamenii din Paris

Mulți parizieni și-au făcut calcule și au decis să plece din capitala Franței în perioada carantinei totale.

Mii de parizieni au plecat în ultimele zile din capitala Franței, înainte ca țara să intre în starea da carantină totală impusă de autorități în timpul pandemiei de coronavirus. Măsura extremă a fost luată după ce în Hexagon s-a înregistrat o explozie a cazurilor în ultimele săptămâni. În aceste condiții extreme, foarte mulți locuitori ai Parisului s-au retras în zone unde speră că vor trece mai ușor peste această perioadă de izolare din Franța.

Afluxul de oameni s-a văzut, pentru că la ieșirea din oraș s-au format cozi uriașe de mașini, iar gările și autogările au fost pline de „fugari”. Au existat și protestatari, câteva sute, care au ieșit pe străzi și au contestat decizia de intrare în carantină luată de autorități. În această țară au fost anunțate aproape 48.000 de noi cazuri în 24 de ore. La data de 25 octombrie fuseseră înregistrate peste 52.000 de infectări.

Emmanuel Macron, președintele țării, anunțase la mijlocul săptămânii că, începând de vineri, afacerile neesențiale vor fi închise. Pe de altă parte, școlile vor rămâne deschise. Francezii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Al doilea val al pandemiei va fi mai greu, mai letal decât primul”

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (...) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin. Al doilea val al pandemiei va fi mai greu, mai letal decât primul”, a declarat Emmanuel Macron. „Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a mai spus președintele.