ANSA: Coronavirus: Continuă violențele pe străzile din Palermo, Genova și Verona

ANSA: Coronavirus: Continuă violențele pe străzile din Palermo, Genova și Verona

Tensiuni la Palermo, în timpul manifestației organizate de comercianți, care a început miercuri, la ora 18:00.

După puțin timp, unii membri ai centrelor sociale au aruncat cu petarde și sticle înspre polițiștii îmbrăcați în echipamentele anti-revoltă, care au reacționat cu gaze lacrimogene. O petardă a lovit un operator al trustului de presă Mediaset, care a fost salvat de medicii de la ambulanță și a primit primul ajutor.

Poliția i-a urmărit pe manifestanții centrelor sociale în Corso Vittorio Emanuele (unde au fost devastat coșurile de gunoi, aranjamentele de flori și băncile), înainte de a se dispersa pe străzile din centrul istoric.

Violențe și în centrul orașului Verona între forțele de ordine și manifestanții de extremă dreapta, unde s-a aruncat cu petarde asupra agenților de poliție, care au răspuns cu gaze lacrimogene, în timpul unui marș de protest împotriva guvernului și a măsurilor anti- COVID.

Ne puteți urmări și pe Google News

După un marș în apropierea Arenei din Verona, manifestanții s-au îndreptat spre Piazza delle Erbe, unde au început momentele de tensiune și aruncarea de obiecte și de petarde asupra agenților în echipamentele anti-revoltă.

Sticle aruncate, explozie de petarde, fumigene aprinse împotriva poliției: dezordine și tensiuni în piața centrală De Ferrari din Genova. În piață a fost organizată o demonstrație pentru a protesta împotriva ultimului decret emis de Guvernul italian, care prevede închiderea activităților, precum săli de sport, piscine, cinematografe și teatre și oprirea activității barurilor și restaurantelor la ora 18.00.

Aproximativ 500 de comercianți, studenți, liber profesioniști, dar și exponenții dreptei genoveze și ai centrelor sociale s-au adunat în fața sediului Regiunii Liguria și tensiunea a crescut când au sosit ultrașii echipelor de fotbal Sampdoria și Genoa. Nu s-au înregistrat pagube. Poliția a supravegheat protestele.

Ciocnirile de stradă din ultimele zile împotriva decretului adoptat de Guvern nu au o regie unică, ci sunt imputabile antagoniștilor de dreapta și de stânga, ultrașilor și membrilor criminalității organizate, a ieșit la iveală, miercuri, în Comitetul Național pentru Ordine și Siguranță prezidat de ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, și la care au participat viceministrul Matteo Mauri, șefii forțelor de poliție și ai organizațiilor serviciilor secrete și directorul adjunct al Statului Major al Apărării.

„Epidemia începe să aibă o valență atotcuprinzătoare cu repercusiuni inevitabile și asupra profilului ordinii și siguranței publice”, a declarat ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, în timpul unui raport în Senat cu privire la violențele din ultimele zile. „Suntem conștienți de dificultățile pe care măsurile de urgență, atât guvernamentale, cât și regionale, le-au provocat italienilor, în special pentru unele categorii. Guvernul ascultă în mod constant vocile de neliniște”, a afirmat Lamorgese.

„Alături de protestele civile ale cetățenilor, am asistat la episoade incalificabile de violență și gherilă urbană. Au fost episoade care au găsit un pretext ocazional în mijlocul nemulțumirii. Toate episoadele au văzut în stradă persoane care nu au nimic de-a face cu categoriile afectate de măsurile guvernamentale”, a adăugat Lamorgese.

Sursa

Traducerea: Oana Avram, RADOR