Putin, anunţul momentului pentru poporul rus! Ce spune despre carantina naţională

Putin, anunţul momentului pentru poporul rus! Ce spune despre carantina naţională

Vladimir Putin a asigurat populaţia că nu se vor impune restricțiidure întrucât țara este foarte bine pregătă pentru această pandemie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat joi că nu va exista o nouă carantină la nivel naţional în pofida unei creşteri drastice a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 înregistrate în Rusia în ultimele săptămâni, subliniind că Rusia speră să înceapă vaccinarea în masă până la sfârşitul acestui an.

Noi înţelegem perfect cum trebuie să acţionăm şi de aceea nu vom institui măsuri total restrictive şi o aşa-zisă carantină naţională sub care economia şi activităţile comerciale sunt practic oprite, a declarat Putin în cursul unui forum de investiţii în videoconferinţă.

În pofida unei situaţii epidemiologice dificile, suntem pregătiţi mult mai bine să lucrăm în condiţiile impuse de această epidemie, a adăugat preşedintele rus, evocând capacităţile ţării de a-şi mobiliza sistemul de sănătate şi de a pune în aplicare măsuri de prevenţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit preşedintelui rus, în caz de necesitate, măsuri ţintite şi justificate ar putea fi luate independent în regiuni şi oraşe pentru a proteja la maximum securitatea oamenilor, menţinând în acelaşi timp activităţile întreprinderilor.

Putin a declarat că vaccinurile experimentale ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente şi că Rusia speră să înceapă vaccinarea în masă până la sfârşitul anului

Rusia, care a cunoscut importantă recrudescenţă a epidemiei în ultimele săptămâni, a înregistrat joi 17.717 noi de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 366 de decese, ceea ce constituie un record. Ţara este a patra în lume ca număr de cazuri înregistrate, cu un total de 1.581.693 contaminări şi 27.301 morţi.

Dar cel mai important mesaj este că Rusia nu va intra în carantină naţională.  În Moscova 30% din angajați lucrează de la distanță până pe 28 noiembrie, în timp ce elevii din clasele 6-11 vor continua să înveţe, de asemenea, tot de la distanță până pe 8 noiembrie, a spus primarul Serghei Sobyanin.

Vicepremierul Tatyana Golikova a declarat că 80,9% din paturile de spital din Rusia pentru pacienții cu coronavirus sunt ocupate în prezent. Cinci regiuni ale țării sunt la peste 95% din capacitate ocupate, a adăugat ea, potrivit Agerpres.