Fondatorul Microsoft a vorbit la CNN despre pandemie și a spus că acum sunt necesare șase-zece săptămâni de izolare la nivel național. Miliardarul filantrop a mai spus, de asemenea, că declarațiile președintelui Trump despre posibilitatea ca până în aprilie să se redeschidă totul nu sunt „realiste”, subliniind faptul că numărul cazurilor este în continuă creștere.

Această abordare a izolării nu ar trebui să fie la nivel de zonă, ci pe scară națională, a adăugat el.

Gates, a cărui fundație Bill și Melinda Gates s-au angajat să doneze 100 de milioane de dolari pentru combaterea pandemiei, a declarat: „Până în prezent, niciun stat nu a atins punctul crucial ca număr de cazuri, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să ajungem la vârf deocamdată.

„Intrăm într-o perioadă grea … Dacă o facem corect, va trebui să o facem o singură dată pentru 6 până la 10 săptămâni, dar … trebuie să fie întreaga țară în carantină totală”, este opinia miliardarului exprimată aseară la CNN.

El a adăugat: „Este foarte dureros să coordonezi acest grad foarte ridicat de izolare socială pe care o  numesc oprirea infestării populaţiei. Cale de mijloc nu există, pentru că este greu să te opui”.

Redeschiderea şcolilor în aprilie, o greşeală

Gates, în vârstă de 64 de ani, a spus: „lumina nu este la capătul tunelului în ceea ce privește redeschiderea şcolilor la jumătatea lunii aprilie, ar fi o greşeală”.

De asemenea, el a pus sub semnul întrebării disponibilitatea oamenilor de a reveni la viața de zi cu zi prea curând: „Până când nu vom avea certitudinea că am oprit răspândirea mă îndoiesc că oamenii vor dori să cumpere case și mașini noi și să meargă în restaurante.. mă îndoiesc că vor face asta. Oamenii vor să se protejeze”.

El a adăugat: „Practic, toată țara trebuie să facă ceea ce a făcut China”. Cu toate acestea, existată ceva lumină la capătul tunelului, a spus Gates, subliniind că studiile de vaccin sunt acum în curs.