Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin, enervat din cauza disputei Trump-Biden. Ce carte joacă liderul Rusiei?
Vladimir Putin, enervat din cauza disputei Trump-Biden. Ce carte joacă liderul Rusiei?

Vladimir Putin, enervat din cauza disputei Trump-Biden. Ce carte joacă liderul Rusiei?

Liderul de la Kremlin a intervenit după ultimele afirmații făcute de Donald Trump.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a vorbit despre scandalul momentului din Statele Unite ale Americii, în care este implicat Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, cel care speră să-l învingă pe Doanld Trump la alegerile prezidențiale și să se instaleze la Casa Albă. Reacția liderului de la Kremlin a venit după ce, în timpul unei dezbateri electorale televizate, Trump a acuzat faptul că Biden junior este băgat în afaceri dubioase în Ucraina și Rusia.

Deși a avut o relație relativ bună cu actualul președinte, Putin nu s-a sfiit să critice afirmațiile făcute de Trump. Ar putea fi un semnal că președintele rus l-ar susține pe Biden în campanie? s-au întrebat analiștii politici.

„Da, în Ucraina, el (n.r. – Hunter Biden) a avut sau poate încă are o afacere, nu ştiu asta. Nu ne preocupă problema. Îi priveşte pe americani şi ucraineni. Da, a avut cel puţin o companie pe care practic a condus-o şi, judecând după toate, a câştigat bani buni. Nu văd nimic ilegal în acest sens, cel puţin noi nu ştim nimic despre asta (a fi ilegal)”, a spus Putin, duminică, în cadrul unei intervenții la Televiziunea Puiblică din Rusia.

„Nu știu nimic despre așa ceva”

De asemenea, liderul de la Kremlin s-a enervat  vizibil în momentul în care a fost întrebat despre comentariile făcute de Donald Trump legat de legăturile lui Putin cu fostul primar al Moscovei şi cu privire la o presupusă plată făcută lui Hunter Biden de văduva fostului edil. „Nu știu nimic despre așa ceva”, a spus Putin, în timp ce Joe Biden a negat acuzațiile venite către fiul său, conform reuters.com.

Agenţiile de informaţii americane au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să intervină în alegerile prezidenţiale din anul 2016 pentru a0l ajuta pe Donald Trump să ajungă la Casa Albă. Oficialii de la Moscova au negat vehement această idee. De asemenea, Rusia a respins acuzaţiile agenţiilor de informaţii americane care au săus că se încearcă intervenția şi în alegerile din acest an, programate la data de 3 noiembrie.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.