Una dintre modalitățile prin care Joe Biden a încercat să se deosebească de președintele Trump a fost aceea de a spune că alegerile reprezintă o bătălie între principiile apărate de Park Avenue (cartier de lux new-yorkez, n. red.) și cele apărate de oamenii din Scranton, Pennsylvania (al șaselea ‚mare’ oraș din statul american Pennsylvania, având o populație de aproximativ 76.000 locuitori, n. red.) Să vedem ce părere o să aibă cei din Scranton despre povestea care urmează

Acum aflăm că Biden a flirtat în secret cu China.

Declarația de miercuri seara, potrivit căreia fostul vicepreședinte ar fi fost participant entuziast și benevol într-o ‘schemă’ prin care familia să câștige milioane din afaceri cu o dubioasă firmă din China comunistă, rămâne un eveniment singular într-o cursă prezidențială deja plină de drame și de intrigi.

Vestea-dinamită, de crezut pentru că ea susține niște informații anterioare despre care știm să sunt adevărate, a survenit într-o declarație a lui Tony Bobulinski, care susține că e un fost partener de afaceri al lui Hunter Biden, al lui Joe Biden și al lui Jim, fratele lui Joe, într-o tranzacție din China. Bobulisnki își lansează acuzațiile într-un limbaj frust, dar precis în termeni și detalii.

El confirm că a fost unul dintre destinatarii unui mesaj prin email de pe data de 13 mai 2017, publicat de NYPost cu opt zile în urmă. În acel mesaj, trimis de un alt partener al grupului, se atestă bani și poziții egale în parteneriat, incluzând totodată în mod misterios un procent de 10% rezervat ‘barosanului’.

Toate astea dezmint aproape toate declarațiile lui Joe Biden făcute vreodată pe tema numeroaselor afaceri ale lui Hunter sau în ce măsură ar fi fost la curent cu ele. Declarația sa, potrivit căreia cei doi nu ar fi discutat niciodată despre sursele de bani din străinătate ale fiului, nu a putut astfel să nu stârnească râsul.

„Oriunde se ducea Joe, acolo venea și Hunter”

În definitiv, ei au fost împreună în China la bordul avionului Air Force Two, iar acolo Hunter a obținut un angajament în valoare de $1,5 miliarde din partea unei bănci controlate de guvernul chinez. Apoi a urmat ‘salariul’ lunar de $83.000 primit de Hunter din partea unei companii energetice ucrainene, în pofida lipsei sale de experiență în Ucraina și a cunoștințelor sale în materie de energie.

Nu este o coincidență faptul că vicepreședintele a fost omul-cheie al Administrației Obama în ambele țări. Oriunde se ducea Joe, acolo venea și Hunter, nu ca să facă bine, ci ca s-o ducă bine. Foarte bine.

Mai știm că au existat niște afaceri la fel de profitabile cu Rusia, România și Kazahstan.

Acum, din cauză că rolul său în acordul din China a fost confirmat într-un mod credibil, e de necrezut faptul că Joe n-ar fi știut ce se întâmplă. Cel puțin în acest caz, Joe era ‘jucător’ și avea mână liberă.

„Hunter s-a referit la tatăl său spunând că e șeful lui”

Din acest punct de vedere, într-un paragraf care este probabil cel mai uluitor din declarația sa care numără 698 de cuvinte, Bobulinski scrie că Hunter s-a referit la tatăl său spunând că e ‘șeful meu și cerându-i frecvent să semneze sau să-și spună părerea în privința eventualelor acorduri despre care discutam”.

“L-am văzut pe vicepreședintele Biden spunând că nu discuta niciodată cu Hunter despre afacerile lui “, scrie Bobulinski, care era șeful companiei care tocmai se înființa. “Am remarcat că nu era adevărat, pentru că nu erau doar afacerile lui Hunter, spuneau că asta implică numele familiei Biden și moștenirea acesteia“.

Ceea ce nu e clar e dacă Joe Biden era secret implicat și în alte afaceri ale lui Hunter. Dar în privința acesteia, deși informația legată de emailul din mai 2017 a apărut la aproape patru luni după ce Biden părăsise Casa Albă, nu se știe când au început pentru prima oară discuțiile dintre parteneri și chinezi. Cu siguranță, ele au început înaintea expedierii mesajului.

Deși este prea devreme ca să putem spune ce efect vor avea aceste grave dezvăluiri asupra cursei prezidențiale, cu siguranță că Trump le va pune în discuție în dezbaterea prezidențială.

E suficient să spunem că răspunsul lui Biden trebuie să atragă atenția Americii.

Articol de Michael Goodwin

https://nypost.com/2020/10/22/hunter-biz-partner-confirms-e-mail-details-joe-bidens-push-to-make-millions-from-china/

Traducerea:Rador