Evenimentul Zilei > EVZ Special > Scandalul Vlad Voiculescu. Premier: Avem nevoie de transparență în actul de guvernare
Scandalul Vlad Voiculescu. Premier: Avem nevoie de transparență în actul de guvernare

Scandalul Vlad Voiculescu. Premier: Avem nevoie de transparență în actul de guvernare

Premierul Florin Cîțu a făcut clarificări, miercuri, referitor la relația pe care o are cu ministrul Vlad Voiculescu în scandalul datelor de vaccinare făcute publice de Ministerul Sănătății.

Scandalul Vlad Voiculescu. Premierul invocă faptul că ministrul nu a dat dovadă de suficientă transparență pe relația instituțională. În interiorul PNL au apărut nemulțumiri despre modul în care Vlad Voiculescu a publicat datele referitoare la campania de vaccinare.

Citește și Acuzații-grave la adresa lui Vlad Voiculescu. „A pus în pericol sistemul de apărare”

Evaluarea miniștrilor se face pe baza evaluării rezultatelor cuprinse în strategia de guvernare, dar și a răspunsului la situațiile de criză. Avem niște obiective comune stabilite în strategia de guvernare a coaliției. Ministrul Sănătății nu m-a consultat când a prezentat datele de vaccinare sau datele despre testări. Am o relație foarte bună cu Vlad Voiculescu, dar avem nevoie de transparență în actul de guvernare”.

Scandalul Vlad Voiculescu. Florin Cîțu: Am aflat din presă faptul că informațiile au fost făcute publice

Premierul Florin Cîțu a mai precizat că a aflat din presă faptul că informațiile respective au fost făcute publice. „Am aflat din presă despre publicarea datelor, dar nu cred că este asta o problemă. Dorința mea a fost ca în fiecare săptămână să prezentăm numărul de persoane vaccinate. Am încercat să fim cât mai transparenți”, a spus Cîțu, la finalul ședinței de guvern de miercuri.

Chestionat în legătură cu afirmațiile unui consilier al ministrului Sănătății, potrivit căruia de două zile ministerul nu mai are acces la platforma data.gov.ro pentru a publica informațiile despre pandemie, Cîțu a explicat că nu știe dacă ministerul mai are sau nu acces la platformă. „Se pot întâmpla lucruri tehnice”.

Scandalul Vlad Voiculescu. Liderii USR-PLUS îl susțin la unison

Miercuri, vicepremierul Dan Barna a anunțat că ministrul Sănătăţii are susţinerea Alianţei USR=PLUS în proporție de 101%. „Vlad Voiculescu are susținerea mea şi a Alianţei USR-PLUS în proporție de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparența e o parte din buna guvernare”, a scris președintele USR, miercuri, pe contul de Facebook.

Un mesaj asemănător, tot pe Facebook, a scris și co-președintele alianței, Dacian Cioloș. Acesta a scris un mesaj,  „Demersul său este un gest de normalitate. Știm cu toții că una dintre problemele majore ale României este lipsa de încredere a cetățenilor faţă de autoritățile publice. Transparența nu e un moft, este unul dintre fundamentele pe care trebuie să reconstruim încrederea cetățenilor în stat. Vlad Voiculescu are toată susținerea mea în ceea ce privește luarea unor astfel de decizii”, a scris copreședintele Alianței USR PLUS.

În cadrul ședinței de guvern de miercuri, premierul a mai arătat că, din punctul de vedere al guvernului pe care îl conduce, strategia de vaccinare este un succes. ”E un succes. Avem o prezentare săptămânală a datelor, am încercat să fim cât mai transparenți. În martie vor fi circa un milion de români vaccinați, iar în aprilie două milioane”, a precizat primul-ministru.

Citește și Corpul de control a finalizat ancheta de la Matei Balș  Documentul va fi dat publicității de Florin Cîțu