Scandal în coaliţie! Mircea Hava cere demiterea ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Atacul celui care a fost 25 de ani primar în Alba-Iulia vine în contextul unui subiect foarte delicat între PNL şi partenerii de guvernare din USR-PLUS. Evenimentul Zilei a oferit detalii în exclusivitate despre planul pe care îl au liberalii. 

Amintim că joi au izbucnit două conflicte majore în coaliţia de guvernare, ambele fiind generate de USR-PLUS. Primul care a dat semnalul a fost prefectul USR-PLUS, Alin Stoica, care a dezvăluit că atacă în justiție toate dispozițiile primarului general Nicușor Dan, asumat de PNL.

Prefectul Bucureştiului a fost deranjat că primarul general a delegat în funcțiile de conducere ale entităților aflate în subordinea PMB membri ai PNL sau PMP, fără concurs sau examen.

Apoi, conducerea PNL a constatat că în proiectul PNRR transmis la Bruxelles, USR-PLUS a introdus la capitolul „Sănătate” asumarea obligației înființării unei anumite agenții care urma să fie în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Adică în ograda Ioanei Mihăilă, care ar fi avut misiunea de a gestiona fondurile de redresare și fondurile europene ce urmează să fie direcţionate spre infrastructura din Sănătate. Agenţia din MS urma să primească zece miliarde de euro.

Hava cere demiterea ministrului Sănătăţii

Mircea Hava

Suma imensă provenea din administrarea în exclusivitate a tot ceea ce însemna achiziții publice în acest domeniu. Fire harnică şi întreprinzătoare, Ioana Mihăilă ar fi pregătit deja un proiect de OUG pentru înființarea agenției. Liberalii au aflat şi au spus că sub nicio formă nu susțin un asemenea demers. De aici a venit şi reacţia lui Mircea Hava, în direct la Antena 3.

„Ceea ce a păţit domnul fost ministru al Sănătăţii (n.r. – Vlad Voiculescu, demis la jumătatea luni aprilie 2021), cred că ar trebui să păţească şi actualul ministru al Sănătăţii. Suntem într-o coaliţie şi câteodată trebuie să mai înţelegi şi să spui că sunt nişte derapaje.

Ea (n.r. – Ioana Mihăilă) continuă pe aceeaşi linie. Şi eu aş continua pe aceeaşi linie. Poate până la urmă vom găsi pe cineva care chiar să se ocupe de Ministerul Sănătăţii. Şi Compania Naţională de Investiţii (CNI) ar trebui desfiinţată. Nu poţi să faci bani pe fondurile statului. Ar trebui date exemple de bun mers”, a punctat Hava, prezent joi alături de Florin Cîţu, aflat în vizită de lucru în judeţul Alba.