Biroul de Cercetări Sociale, clasează Partidul Național Liberal cu 29.8% , urmat de Partidul Social Democrat cu 26.5% și Alianța 2020 USR-PLUS cu 10.8% – dacă lista pentru europarlamentare ar fi deschisă de Dacian Ciloș și Cristian Ghinea

Locul 4 este ocupat de Pro România cu Victor Ponta și Corina Crețu, cu 10.2 %, urmați pe locul 5 de ALDE, cu Norica Nicolai și Daniel Barbu, cu 8.1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-20 martie 2019 pe un eșantion național de 1144 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României care locuiește în țară (au fost excluse din eșantion persoanele aflate în străinătate, precum și persoanele instituționalizate din mânăstiri, pușcării, spitale, aziluri, etc. – adică peste 25% din totalul alegătorilor).

 

Eșantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 de straturi, rezultate din intersecția a 8 zone geografice cu 5 tipuri de localități urbane și regionale.

Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate națională, cu o eroare statistică de +/-3% la un interval de încredere de 95%. Adică dintr-o sută

de eșantioane identice 95 dintre ele vor da aceleași cifre cu o eroare de +/-3%. Eșantionul reproduce structura socio-demografică a populației nu doar pe județe, regiuni de dezvoltare și tipuri de localități (orașe mari, orașe mijlocii, orașe mici si comune), ci și pe sexe, grupe de vârstă, ocupații și nivel de instrucție școlară.