Evenimentul ZileiEVZ SpecialUPDATE. Președintele a semnat decretul de revocare. Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu

UPDATE. Președintele a semnat decretul de revocare. Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu

UPDATE. Președintele a semnat decretul de revocare. Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție pentru ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, demis miercuri de premierul Florin Cîțu.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu. Interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna. Pe lângă Vlad Voiculescu a mai fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Documentele privind revocarea ministrului Sănătății au fost trimise președintelui Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului.

Surse politice susțin că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a purtat o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. Acesta și-a dat acordul pentru demiterea lui Vlad Voiculescu.

Decizia de demitere a celor doi vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină. Ordinul a fost semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Vlad Voiculescu aduce prejudicii de imagine guvernului

Miercuri dimineață, vicepremierul Dan Barna, liderul USR, a fost convocat de premierul Florin Cîțu la Guvern pentru a discuta despre situația de la Ministerul Sănătății. Conform unor surse politice, premierul îi reproșează lui Dan Barna că menținerea lui Vlad Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătății aduce prejudicii de imagine Guvernului și coaliției aflate la putere.

Ionuț Moșteanu: „Putem spune că e o criză politică”

Pe de altă parte, liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că, în cursul zilei, urmează ca organele de conducere ale celor două partide să se întrunească și să decidă ce vor face în continuare, dacă vor mai rămâne sau nu la guvernare.

„Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susțin această variantă. Va fi o discuție calmă, în birourile naționale unite, după ce vom vedea ce s-a discutat. Pe mine mă surprinde această decizie. Aștept să am toate detaliile discuțiilor care au discurs de ieri seara târziu până astăzi, după apariția acestui ordin. După ce avem toate detaliile vom discuta în partid”, a declarat Ionuț Moșteanu într-o declarație publică.

El a precizat că este o criză politică deoarece demiterea lui Vlad Voiculescu fără o discuție prealabilă în coaliție a fost o surpriză.

 

 


Accesează: