Evenimentul Zilei > Actualitate > Sauna şi băile usucă pielea. Scurt ghid de protecţie a tenului pe vreme rece
Sauna şi băile usucă pielea. Scurt ghid de protecţie a tenului pe vreme rece

Sauna şi băile usucă pielea. Scurt ghid de protecţie a tenului pe vreme rece

Variaţiile de temperatură, lipsa legumelor şi a apei din alimentaţie agresează pielea în perioada rece. Medicii explică cum ne putem proteja.

Acneea, dermatita, uscăciunea pielii, eczemele, toate se agravează din cauza temperaturilor scăzute.

"Iarna, pielea trece prin mari variaţii de temperatură în timp scurt (trecem de la 23 de grade la minus 10 grade în câteva secunde), este mai umed şi apa din piele se pierde uşor, mâncăm mai prost (fructele şi legumele proaspete sunt mai scumpe, mâncam mai gras), bem mai puţină apă pentru că nu ne este sete", spune medicul dermatolog Viviana Iordache, coordonator al Centrului DermaLife.

Medicul explică cum se pot preveni şi rezolva aceste neplăceri, dar şi de ce este bine să ne tratăm problemele dermatologice, în special în anotimpul rece.

Fără saună şi grăsimi în exces

O măsură la îndemână pentru a ne feri de multe probleme ale pielii este să ne îmbrăcăm adecvat, cu mănuşi, fular, guler, haine groase de corp.

"Evitaţi tentaţia saunelor chiar dacă că plac, folosiţi produse cosmetice sau dermatologice adecvate, mâncaţi sănătos şi beţi 2.5 litri de lichide pe zi", mai recomandă dermatologul Viviana Iordache.

Produsele cosmetice folosite iarna trebuie să asigure o bună hidratare. Serurile şi cremele trebuie să fie mai uleioase, să aibă un conţinut mai mare de acid hialuronic şi retinol. În cazurile în care problemele pielii sunt mai grave, se poate apela la suplimente cu omega 3 şi reglatoare de circulaţie.

Anotimpul perfect pentru tratamente

Iarna are însă şi părţi bune: este anotimpul cel mai bun pentru tratamentele dermatologice. "Se tratează rozaceea şi se închid vinişoarele sparte cu laser, se fac tratamentele cu laser şi radiofrecvenţa pentru pielea care s-a degradat sau s-a lăsat peste vară, se scot petele, se fac infuziile cu oxigen, cu vitamine, mineralele şi acidul hialuronic de care avem atâta nevoie iarna. Tot iarna sunt permise tratamente mai agresive pentru acnee şi/sau peelinguri mai serioase", adaugă expertul în dermatologie.

RECOMANDARE

Nu faceţi duş cu apă fierbinte

O baie caldă după firgul de afară poate părea perfectă, însă reţineţi faptul că din cauza căldurii intense a apei de la duş sau din cadă se înlătură bariera protectoare uleioasă de pe piele. Mult mai bine ar fi ca atunci când vă spălaţi să folosiţi apă călduţă şi să staţi în cadă pentru o perioadă cât mai scurtă de timp.

Dacă ajungeţi să suferiţi de mâncărimi supărătoare din cauza uscăciunii pielii, cereţi sfatul unui deramtolog care vă poate prescrie o loţiune pentru a combate pielea uscată sau un alt tratament adecvat situaţiei dvs.

  • Saună la rece sau cum să întinereşti la minus 180 de grade Celsius
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News