Sarmale de post. Reţetă inedită de la Anna Lesko

Sarmale de post. Reţetă inedită de la Anna Lesko Rețeta de sarmale oltenești a lui Nicolae Ciucă. Ingredientul care face diferența. Sursa foto: Dreamstime

Anna Lesko a dezvăluit care este secretul moldovencelor pentru sarmalele de post.

Anna Lesko a dezvăluit pentru fanii ei cum se fac sărmăluțele de post ca în Moldova. Rețeta este una destul de simplă, iar rezultatul este unul absolut delicios.

Chiar în această perioadă traversăm postul Crăciunului. Iar sarmalele fără carne reprezintă una dintre cele mai gustoase opțiuni pe care le avem în această perioadă pentru acest tip de regim.

Ne puteți urmări și pe Google News

O rețetă autentică din Republica Moldova, apreciată inclusiv de către talentata cântăreață Anna Lesko, poate transforma această mâncare într-o experiență absolut savuroasă. Vedeta nu a spus dacă i le-a făcut și lui Irinel Cplumbeanu.

Anna Lesko

Sursa foto: arhiva EVZ

Ingediente pentru sarmale de la Anna Lesko

Ingredientele necesare pentru rețeta propusă de Anna Lesko sunt următoarele:

350 de grame de orez

3-4 cepe

4-5 morcovi

o varză proaspătă sau murată

2 dovlecei

2 legături de mărar,

2 legături de pătrunjel

1 litru de suc de roșii

sare și piper.

Mod de preparare

Pentru a pregăti sarmalele, începeți prin a spăla orezul în 5-6 ape. Apoi turnați apă fiartă peste el.

Dacă utilizați varză proaspătă, opăriți-o timp de 10 minute. Apoi, tăiați toate legumele și căliți-le într-o tigaie, adăugându-le apoi peste orez.

Condimentați cu verdeață după gust, iar apoi începeți să împăturiți sarmalele cu porții din compoziție.

Așezați-le într-un ceaun sau o oală, turnați peste ele bulion de casă și puțină apă. Lăsați-le să fiarbă până când devin moi și orezul este gătit.

Anna Lesko şi postul Crăciunului

Anna Lesko are în spate o carieră muzicală fantastică, dar și abilități culinare remarcabile.

În ultima perioadă Ana Lesko a fost extrem de prudentă cu viața personală pe care a ținut-o departe de lumina reflectoarelor. A pus accent pe cariera profesională. De o perioadă bună de timp, basarabeanca a dat uitării mondenitățile și camerele de filmat. A preferat să se ocupe de proiectele pe care le are și de educația lui Ayan.

Așa că acum, aduce o contribuție specială prin preparatele sale specifice acestei perioade. Printre care se numără și sarmalele de post.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro

Preoții spun că prin post, enoriașii se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.