Secretul pentru a te bucura de o salată proaspătă până la șase săptămâni

Secretul pentru a te bucura de o salată proaspătă până la șase săptămâni Salată verde proaspătă un timp mai îndelungat. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Salata verde nu pare să reziste niciodată foarte mult timp. Potrivit unui expert, îi puteți prelungi durata de depozitare până la șase săptămâni dacă o păstrați în mod corespunzător.

Salata verde păstrată un timp mai lung

Pe măsură ce vremea se încălzește, mulți oameni includ diferite tipuri de salate în dieta zilnică. Baza oricărei salate gustoase este salata verde, dar pentru cei mai mulți dintre noi, păstrarea acesteia proaspătă este un adevărat chin.

Cu toate acestea, potrivit unui expert în depozitarea alimentelor, există o modalitate prin care vă puteți asigura că salata rămâne proaspătă săptămâni întregi și nu zile.

Tot ce trebuie să faci este să o depozitezi corect înainte de a o pune în frigider.

Ne puteți urmări și pe Google News

salată

Soluția ușor de pus în practică în bucătărie

Amy Cross, care îi învață pe oameni să economisească bani la cumpărături pe site-ul său The Cross Legacy, a declarat:

„Se pare că atunci când cumperi o cantitate mare de salată de la magazin, cel puțin una dintre ele este la finalul prospețimii sale. Adesea, acele frunze stricate tind să răspândească problema și asupra celorlalte legume. Apoi este o cursă contra cronometru pentru a mânca acea salată”, a spus ea.

Pentru a oferi salatei cele mai bune șanse de a supraviețui până la șase săptămâni, ar trebui mai întâi să înmuiați frunzele într-o soluție de apă cu o cantitate mică de oțet alb, deoarece acest lucru ajută la îndepărtarea bacteriilor și a murdăriei de pe verdețuri. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să tăiați capătul salatei și să spălați bine leguma sub un robinet cu apă. Ulterior este necesar să o scufundați într-un bol plin cu apă și aproximativ 60 ml de oțet.

salata

Salata ar trebui să se înmoaie în acest amestec timp de aproximativ două minute

Apoi, scoateți frunzele și clătiți-le din nou sub robinet pentru a îndepărta orice murdărie. Umiditatea este un alt factor important în deteriorarea rapidă a salatei. Următorul pas ar trebui să fie să vă asigurați că frunzele sunt complet uscate înainte de a le depozita.

Pentru a face acest lucru, așezați frunzele pe un prosop de hârtie timp de câteva ore.

Odată ce salata este complet uscată, depozitați-o într-un recipient de sticlă. Sticla este mai rezistentă la schimbările de temperatură decât plasticul, ceea ce ajută la păstrarea prospețimii alimentelor. Apoi, puneți un prosop de hârtie sau o cârpă în interiorul recipientului, care va ajuta la colectarea excesului de umiditate - iar salata ar trebui să reziste până la șase săptămâni.