Salata Boeuf devine produs de lux. Cât de mult s-au scumpit ingredientele

Salata Boeuf devine produs de lux. Cât de mult s-au scumpit ingredientele Sursa: arhiva evz

Salata Boeuf este un preparat delicios, dar care necesită destul de multe ingredinte. Prețurile la alimente au explodat în ultima perioadă, astfel că aceasta a ajuns să coste mai multe decât o friptură pentru toată familia.

Salata Boeuf, unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Revelion a românilor, a devenit un produs de lux. Carnea s-a scumpit mult în ultima perioadă, la fel ca și ouăle și uleiul. Luna aceasta însă și murăturile care se folosesc pentru a da gustul acrișor al salatei au prețuri mult mai mari. Dacă nu ați pus pentru iarnă gogoșari sau castraveți la murat, va trebui să apelați la produsele din supermarket.

Un borcan de gogoșari murați în oțet, de 800 de ml costă cel puțin 9,5 lei și poate ajunge și la 11-12 lei, în funcție de marcă. Un borcan de un litru de gogoșari depășește 15 lei și poate ajunge și până la 20 de lei.

De asemenea, un borcan de castraveți murați de 800 de ml costă între 8 și 10 lei, iar unul de un litru are un preț de 12-15 lei, potrivit cancan.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Retetă pentru o salată perfectă

Potrivit rețetei orginale, la prepararea salatei de boeuf se folosește carne de vită. Românii au mai adaptat-o în timp așa că puteți folosi și piept de pui sau de curcan, după preferințe.

Pentru a pregăti două platouri cu salată de boeuf aveți nevoie de 700 de grame de carne, 350 de grame de morcovi, 500 de grame de cartofi, 150 de grame de rădăcină de păstârnac, 100 de grame de țelină, 100 de grame de rădăcină de pătrunjel, 200 de grame de castraveși murați, 300 de grame de maioneză (50 de grame pentru decor), două linguri de muștar care se amestecă cu maioneza, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Modul de preparare este unul simplu. Carnea se pune la fiert, iar după ce se spumează se adaugă și legumele întregi, după ce au fost curățate de coajă. Se lasă totul să fiarbă la foc mic timp de două ore. Puteți adăuga și o ceapă pentru aromă, dar nu o veți folosi în salată. Cartofii se fierb separat, în coajă. După ce sunt gata, legumele se lasă la răcit, iar apoi se taie cubulețe. Și carnea se taie în bucăți mici.

Toată compoziția se amestecă apoi cu maioneza și zeama de lămâie până când îngredientele se omogenizează. Se adaugă sare și piper după gust. Salata se pune apoi în frigider pentru două –trei ore, după care se ornează. Deasupra se mai întinde un strat subțire de maioneză. Preparatul poate fi apoi decorat cu gogoșari, ouă fierte, măsline sau verdețuri.