Angajatorii au fost surprinşi să observe că cei care caută un loc de muncă nu mai pun condiţiile de altă dată. Dacă până în pandemie  angajatorii erau cei nevoiți să facă o serie de compromisuri pentru a atrage cât mai mulți candidați relevanți, acum cei care își caută un loc de muncă sunt dispuşi să lase de la ei.

Nici la negocierea salariului nu mai pun condiţii

Spre deosebire de anii trecuţi, când angajatorii erau cei nevoiţi să facă o serie de compromisuri pentru a atrage oamenii acum, cei mai mulţi dintre aceştia au acceptat să se angajeze cu un salariu mai mic decât ar fi făcut-o în mod normal sau pe o poziţie sub nivelul lor de experienţă şi pregătire.

Oamenii încep să dea dovadă de tot mai multă flexibilitate, cel puțin temporar, pentru că au o serie de obligații care nu le permit să stea prea mult timp fără job. Spre exemplu, românii erau, până acum, destul de refractari când venea vorba de a se reloca într-un alt oraș, însă acum trec și peste acest obstacol, așa cum ne arată rezultatele studiului. Acceptarea unui job part time sau mutarea într-o altă țară sunt alte două concesii pe care candidații le-au făcut în ultima jumătate de an pentru a putea să se angajeze. Nu trebuie să uităm însă că aceste schimbări de pe piața muncii sunt ciclice și vom reveni, poate chiar mai curând decât de așteptăm, la realitatea pe care o știam înainte de declanșarea pandemiei. Iar atunci raportul de forțe candidați-angajatori se va inversa din nou”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Mutarea în alt oraș, în altă țară, un job part time sau reconversia profesională sunt alte schimbări pe care candidații le iau în calcul în cazul în care nu se vor angaja nici în următoarele 2-3 luni.

”Viața profesională a devenit un subiect care îi preocupă mai mult decât oricând pe români. Cei care au un job ok nu se gândesc la o schimbare în viitorul apropiat, iar cei care au rămas fără loc de muncă încearcă să nu piardă nicio oportunitate și să devină cât mai atrăgători în ochii angajatorilor. Întrebați cum s-a schimbat comportamentul lor în această perioadă, aproape 70% ne-au spus că urmăresc mai des site-urile de recrutare online, discută cu prietenii despre joburile noi în piață, și-au actualizat CV-ul, citesc mai mult despre ce se întâmplă pe piața muncii, caută articole și ghiduri despre cum se pot pune mai bine în valoare în fața recrutorilor sau se pregătesc temeinic pentru interviurile de angajare”, a mai declarat Bogdan Badea.

Cei mai mulţi aleg să plece din ţară

În ceea ce privește schimbările pozitive pe care le-a adus totuși această perioadă, 21% menționează că, deși si-au pierdut vechiul loc de muncă, au reușit să-și găsească un job care le place mai mult, 12% spun că au făcut cursuri de reconversie profesională și acum au mai multe opțiuni de angajare, 8% au prins curajul necesar pentru a-și deschide propria afacere și tot la fel de mulți au decis să plece în afara țării. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenți spun că ultima jumătate de an nu a adus nicio schimbare pozitivă în viața lor. Studiul a fost realizat în perioada 14-26 octombrie, pe un eșantion de 900 de respondenți, informează Capital.