Unde duce lăcomia după banii de Covid! Prins că ascundea mita în părțile intime

Unde duce lăcomia după banii de Covid! Prins că ascundea mita în părțile intime

Imaginația nu mai are limite când vine vorba de deturnat fonduri, dar mai ales în materie de ascuns banii respectivi. Un politician s-a făcut de râs când s-a aflat unde s-a gândit să-și ducă „prada”.

Un senator brazilian apropiat președintelui Jair Bolsonaro a fost prins, în urma unui raid al poliției, cu bani ascunși între fese, a relatat presa braziliană citând surse sub acoperirea anonimatului. Senatorul Chico Rodrigues este suspectat că ar fi deturnat bani dintr-un fond special destinat combaterii pandemiei de Covid.

Senatorul a confirmat într-un comunicat că au avut loc percheziții, miercuri, la domiciliul său din Boa Vista, dar nu a dat detalii. El neagă, de altfel, orice acuzații de corupție.

Biroul său a refuzat, pe de altă parte, să spună dacă incidentul cu banii găsiți în chiloți este adevărat, dar o sursă judiciară apropiată dosarului a confirmat informația pentru agenția Reuters.

Cotidianul Estado de São Paulo a relatat că senatorul, în vârstă de 69 de ani, ar fi ascuns în părțile intime peste 30.000 de reali brazilieni (circa 4.500 de euro). O altă publicație, de orientare conservatoare, a scris chiar, pentru a ilustra sorditul situației, că unele bancnote erau murdare de fecale. „A fost o scenă extrem de stânjenitoare” în momentul în care poliția a făcut descoperirea, a scris Crusoe.

Informația s-a viralizat, brazilienii postând-o pe rețelele sociale sub hashtagul #PropinaNaBunda (Cu mita în fund - n.r.) Cu un joc de cuvinte, mulți au comentat că momentul va rămâne în „analele istoriei”, scrie The Guardian.

 A doua cea mai afectată țară din lume

Numărul deceselor asociate Covid-19 a depăşit 150.000, a anunţat Ministerul Sănătăţii, ţara sud-americană fiind a doua cea mai afectată din lume, după Statele Unite şi, din punct de vedere al numărului de contaminări, este a treia, după SUA şi India.

Preşedintele Jair Bolsonaro, diagnosticat la rândul lui în luna iulie, a minimalizat continuu riscul prezentat de coronavirus şi a ignorat sfatul experţilor privind măsurile restrictive. Primul caz a fost înregistrat la 26 februarie, iar primul deces la 16 martie.

Curbele au crescut ulterior exponenţial, înainte de a se stabiliza în iunie la un interminabil platou de peste 1.000 de morţi zilnic în medie. Scăderea a început în august, cu o medie de 932 de decese înregistrate zilnic, şi a continuat în septembrie (752).

Ne puteți urmări și pe Google News