Covid-19. SUA și Brazilia depășesc recorduri macabre

Covid-19. SUA și  Brazilia depășesc recorduri macabre

Cele două țări, cele mai afectate de pandemia coronavirusului, au înregistrat miercuri bilanțuri sinistre, Statele Unite depășind 150.000 de morți, iar Brazilia a trecut bariera de 90.000 de decese legate de Covid-19.

Epidemia este foarte virulentă în cea mai mare țară din America Latină, care a înregistrat în medie peste 1.000 de decese pe zi în șapte zile din șapte, de la începutul lunii iulie.

De partea sa, cea mai mare putere mondială, care a anunțat la sfârșitul lunii februarie primul deces legat de Covid-19, deplânge, cinci luni mai tîrziu, 150.000 de victime, adică echivalentul populației orașului Savannah, în Georgia.

După ce a cunoscut o îmbunătățire a situației sanitare la sfârșitul primăverii, Statele Unite au văzut că epidemia începe să crească din nou, de la sfârșitul lunii iunie, în special în sudul și vestul țării, unde multe state și-au relaxat rapid măsurile restrictive, cum a dorit președintele Donald Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Confruntată cu lentoarea testelor de screening și urmărirea insuficientă a contactelor persoanelor infectate,  Florida  a înregistrat miercuri 216 noi decese în 24 de ore, un record pentru acest stat.

În total, țara a înregistrat miercuri aproape 1.270 de decese suplimentare într-o singură zi și peste 68.000 de cazuri noi, revenind astfel la nivelurile înregistrate în ultimele două săptămâni, după o ușoară scădere în weekend.

La nivel mondial, Covid-19 a ucis  660.787 de persoane, potrivit celui mai recent raport stabilit miercuri de AFP.

Printre țările cele mai îndoliate, după Statele Unite și Brazilia, sunt Marea Britanie (45.878), Mexic (44.876) și Italia (35.123).

În China, unde pandemia Covid-19 a început la sfârșitul anului 2019, autoritățile au anunțat, miercuri, 101de  noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cel mai sever bilanș în trei luni, în timp ce săli de sport, baruri și muzee au fost închise în zonele cele mai afectate.

Hong Kong, la rândul său, este în pragul unei epidemii „la scară largă”, a avertizat șefa executivului, Carrie Lam.

În Europa, Spania a înregistrat un număr triplu de cazuri zilnice în ultimele două săptămâni, depășind 1.800. După  Franța, și Marea Britanie și Germania și-au avertizat cetățenii să nu călătorească în Spania.

România a adoptat noi măsuri pentru a îndigui creșterea de noi cazuri de infectări, inclusiv purtarea obligatorie a măștii în anumite spații în aer liber și o activitate redusă pentru baruri și restaurante.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a asigurat că Franța „nu se află într-un al doilea val”, în timp ce a cerut „eforturi” pentru a-l evita.

În ceea ce privește cursa globală pentru producerea unui vaccin, Rusia a declarat miercuri că speră să înceapă producția a două vaccinuri, în septembrie și octombrie,