Evenimentul Zilei > Social > Românii primesc cel mai frumos cadou de sărbători! Anunțul pe care îl așteptăm de luni întregi. Da, e adevărat
Românii primesc cel mai frumos cadou de sărbători! Anunțul pe care îl așteptăm de luni întregi. Da, e adevărat

Românii primesc cel mai frumos cadou de sărbători! Anunțul pe care îl așteptăm de luni întregi. Da, e adevărat

„În momentul de față, lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună”, a declarat medicul Adrian Marinescu, făcând referire la situația epidemiologică și evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Cu toate acestea, „nu poți să te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo”, potrivit directorului medical de la Institutul „Matei Balș” din București.

Dacă vrem să avem sărbători liniștite, trebuie să respectăm măsurile impuse de autorități pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. Medicul Adrian Marinescu este optimism cu privire la felul în care vom celebra sărbătorile de iarnă de la finele anului 2021. Se ridică întrebări, însă, cu privire la ce va urma ulterior.

„În momentul de față lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo”, a spus directorul medical de la Institutul „Matei Balș”.

„E clar că vom avea sărbători liniștite”

Potrivit medicului Adrian Marinescu, „e clar că vom avea sărbători liniștite”. „E un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă. Și eu sper că în afară de faptul că vom crește vaccinarea – tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, s-a exprimat cadrul medical.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea care diferențiază cazurile grave de îmbolnăvire de cele ușoare, a reiterat Adrian Marinescu.

Ce se va întâmpla după Crăciun și Anul Nou

În altă ordine de idei, și ministrul propus pentru preluarea portofoliului Sănătății, Alexandru Rafila, a atras atenția în legătură cu evoluția pandemiei după Crăciun și Anul Nou. Momentan, în România, pandemia de coronavirus s-a stabilizat, însă la începutul lunii ianuarie este posibil să ne confruntăm cu un nou val de infectări din cauza perioadei sărbătorilor de iarnă, potrivit specialistului.

„Trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Oamenii nu mai înţeleg despre ce e vorba, lipsa încrederii în sistemul de sănătate trebuie redobândită”, s-a mai exprimat Alexandru Rafila.

„În mod evident, trebuie să ne pregătim pentru un nou val al pandemiei, să o facem asumat, responsabil, și mai ales să găsim o soluție acceptabilă la nivelul societății”, a mai spus viitorul ministru al Sănătății, precizând că unul dintre obiectivele sale este vaccinarea a 10 milioane de români în următoarele 90 de zile.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: