Evenimentul ZileiJustitie„Rezistul” Cristian Dide rămâne în arest. Magistrații i-au respins ca nefondată cererea de eliberare

„Rezistul” Cristian Dide rămâne în arest. Magistrații i-au respins ca nefondată cererea de eliberare

„Rezistul” Cristian Dide rămâne în arest. Magistrații i-au respins ca nefondată cererea de eliberare
„Rezistul” Cristian Dide, acuzat și reținut pentru trafic de droguri, a contestat mandatul primit de 30 de zile de detenție. El a contestat măsura la Tribunalul Iași care i-a respins-o însă, vineri, ca nefondată.

Dide a fost ridicat, luni, de ofițerii de la Crimă Organizată, chiar din trenul cu care plecase spre Rădăuți, acolo unde era așteptat la un proces.

Săltat de DIICOT pentru trafic de droguri

Mai exact, lider al ONG-ului „Evoluție în Instituție”, dar și cunoscut participant la protestele #Rezist din Capitală, Cristian Dide a fost coborât din trenul cu care plecase spre Rădăuți, acolo unde era așteptat la un proces, și dus de mascații de la Crimă Organizată la locuinţa sa din Voluntari.

„Cristian Dide a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași”, a informat Biroul de Presă al DIICOT.

Iară soluția pe scurt

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 204 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul Dide Cristian – Mihai împotriva încheierii nr. 277/JDL din data de 23.11.2021 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași în dosarul penal nr. 6229/99/2021, încheiere pe care o menține. În temeiul depozițiilor art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Soluționată în ședința camerei de consiliu și pronunțată prin punerea minutei la Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 233/2021 26.11.2021”, se arată în minuta instanței.

Dide un susținător al legalizării consumului de cannabis

Cristian Dide este unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, din ultimii ani, care au manifestat împotriva PSD și a guvernului condus de Viorica Dăncilă, fiind cunoscut și ca unul dintre susținătorii legalizării consumului de cannabis în România.

Pentru protestele sale, multe cu încălcarea legii, Dide a primit mai multe amenzi contravenționale, pe care nu le-a achitat, fiind obligat, mai apoi, să presteze muncă în folosul comunității.


Accesează: