Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră în Europa. Un micuț stat occidental a legalizat cultivarea cannabisului
Premieră în Europa. Un micuț stat occidental a legalizat cultivarea cannabisului

Premieră în Europa. Un micuț stat occidental a legalizat cultivarea cannabisului

Un stat european, unul dinte cele mai bogate de pe continent, va permite cultivarea și consumul de cannabis.

Este vorba despre ducatului Luxembourg a căror autorități au anunțat că vor legaliza cultivarea și consumul de cannabis. Este prima țară din Europa care va legaliza deplin producția și consumul unor substanțe halucinogene.

Miniștii luxemburghezi al Justiției și al Afacerilor Interne au anunțat că orice gospodar din ducat va avea dreptul să cultive patru plante de canabis.

Pentru Europa, decizia este o premieră care deschide drumul legalizării plantelor halucinogene. Nici un alt stat nu a permis până acum cultivarea canabisului. De altfel, autoritățile din Luxembourg au amânat luarea unei decizii, pentru mai multă vreme, din cauza presiunilor internaționale. În special, cele venite din Franța. Autoritățile franceze s-au opus formal, unei astfel de legislații de legalizare a consumului și cultivării de cannabis.

Cu toate acestea, în cele din urmă s-a decis ca oricine își dorește, în Luxembourg, poate cultiva legal canabis, dar numai pentru uz personal. Legea este foarte clară în această direcție. Pe de altă parte, comerțul cu semințe de canabis va fi permis, fără să existe o limită de cantitate sau de soi.

Sancțiunile pentru deținerea de cannabis se reduc

Odată cu aceste măsuri, Parlamentul va vota o reglementare prin care va reduce sancțiunile pentru cei care sunt prinși cu mai puțin de 3 grame de cannabis asupra lor. Aceștia vor fi amendați cu sume cuprinse între 25 și 500 de euro, față de actualele amenzi care pornesc de la 251 de euro și ajung până la 5.000 de euro.

În schimb, autoritățile nu vor avea nici o toleranță față de șoferii care conduc sub influența acestor substanțe.

Italia va legaliza cultivarea cannabisului

Și Italia intenționează să legalizeze cultivarea cannabisului în propria gospodărie, la scară mică, pentru consum propriu. O astfel de reglementare se află în Parlament, în dezbatere și urmează să fie supusă aprobării.

Pe de altă parte, pedepsele pentru infracțiunile legate de traficul de cannabis au fost majorate, pedeapsa maximă fiind de la șase la zece ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: