Evenimentul Zilei > Justitie > Cristian Dide, liderul #Rezist , a fost reținut pentru trafic de droguri
Cristian Dide, liderul #Rezist , a fost reținut pentru trafic de droguri

Cristian Dide, liderul #Rezist , a fost reținut pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT au descins luni dimineață acasă la Cristian Dide, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari #rezist din ultimii ani. După audieri, Dide a fost reținut pentru 24 de ore.

UPDATE 2. După mai multe ore de audieri, liderul #Rezist, Cristian Dide, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de trafic de droguri. El urmează să fie dus în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană (Cristian Dide- n.r) a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

UPDATE 1. Conducerea Inspectoratului de Poliție Iași a transmis un comunicat de presă cu privire la ancheta care îl vizează pe activistul #rezist Cristian Dide. Dosarul este instrumentat de DIICOT Iaşi.

„La această oră, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, desfăşoară o acţiune, care vizează persoane bănuite de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc (cannabis şi produse cu conţinut THC).

Acţiunea constă în efectuarea a 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la adresele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, precum şi la sediile şi magazinele de desfacere a mărfurilor aparţinând persoanelor cercetate.

Până în prezent, în urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor”, transmite IPJ Iași.

Știrea inițială:

Procurorii fac cercetări într-un dosar care vizează deținerea de substanțe interzise, conform unor surse judiciare. Ancheta DIICOT vizează mai multe persoane, iar la această oră au loc nouă percheziții la domiciliul celor vizați. Dosarul instrumentat de procurori vizează mai multe acuzații de trafic cu droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc

Cristian – Mihai Dide a fost reținut de anchetatori în trenul cu care intenționa să plece în Republica Moldova, acasă, după cum relatează Antena 3. El a fost coborât din tren și a fost adus la domiciliu pentru a asista la perchezițiile organelor de anchetă.

Cristian Dide a devenit unul dintre cei mai cunoscuți protestatari din ultimii ani, împotriva PSD, fiind prezent la numeroase manifestații. Acesta a primit de-a lungul vremii mai multe amenzi contravenționale pe care, însă, nu le-a achitat. Drept urmare, acestea au fost transformate în muncă în folosul comunității.

Activistul #rezist va fi audiat la structura DIICOT Iași, care coordonează această anchetă. De altfel, el este cunoscut ca fiind unul dintre susținătorii legalizării consumului de cannabis în România.

Cine este Cristian Dide

Cristian Dide este unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, din ultimii ani, care au manifestat împotriva PSD și a guvernului condus de Viorica Dăncilă.

La unul dintre protestele care s-a desfășurat în fața sediului PSD, Cristian Dide a urcat într-un copac. La un alt eveniment, organizat de Primăria Capitalei, Cristian Dide a proiectat pe sediul Palatului Regal, în centrul Bucureștiului, mesajul „#Rezist”. Pentru această ispravă, el a fost încătușat de polițiști și jandarmi.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: