Rețeta zilei. Ruladă cu legume și piept de pui

Rețeta zilei. Ruladă cu legume și piept de puiRuladă. Sursa foto: Pixabay

Dacă îți dorești o masă echilibrată, gustoasă și ușor de preparat, rulada cu piept de pui și legume este alegerea perfectă.Cu puține calorii și foarte sățioasă, acest preparat poate fi savurat la prânz sau chiar la cină și se poate păstra la frigider timp de 2-3 zile.

Ruladă cu legume și piept de pui

Deși va arăta spectaculos pe platourile de la mesele festive, rulada cu legume și piept de pui poate fi o variantă perfectă pentru cei care preferă un prânz echilibrat.

Ingrediente necesare: 

  • 300 grame piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 dovlecel
  • 50 g brânză rasă (mozzarella, telemea sau cașcaval)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 legătură de pătrunjel
  • oregano
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui taie în fâșii sau cubulețe și se condimentează cu sare și piper. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoare. Ardeiul și dovlecelul se taie în cubulețe mici. Se pune o tigaie la foc mediu, se adaugă uleiul de măsline și se călesc legumele timp de 3-4 minute, până devin ușor moi. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul, boiaua, pătrunjelul, oregano și oul. Se amestecă bine și se lasă compoziția să se răcească puțin.

Piept de pui

Piept de pui. Sursa foto: Pixabay

Pieptul de pui se întinde pe un tocător și se presară un strat subțire de brânză rasă. Peste brânză, se distribuie uniform legumele călite. Pieptul de pui se rulează strâns și se fixează cu scobitori sau se leagă cu sfoară alimentară.

Ruladă cu legume și piept de pui

Rulada se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru un aspect rumenit, hârtia se unge cu puțin ulei de măsline și se presară deasupra un praf de boia.

Rulada se coace la 180 timp de 30-35 de minute, până devine aurie. După coacere, aceasta se lasă la răcit 20-30 de minute, iar apoi poate fi tăiată felii. Se poate servi alături de o salată proaspătă sau un piure de cartofi.