Cel mai gustos cotlet de porc la cuptor. Trucul care te ajută să obții o friptură suculentă
- Mădălina Sfrijan
- 16 ianuarie 2024, 08:59
Majoritatea rețetelor de friptură din cotlet de porc sunt crocante la exterior. Puține gospodine reușesc să obțină un preparat suculent și fraged la final. Secretul pregătirii unui astfel de preparat constă într-un pas simplu. Iată ce trebuie să faci cu acest tip de carne, înainte de a o pune la cuptor, pentru a te bucura de cea mai fragedă friptură.
O friptură suculentă din cotlet de porc se poate obține după marinarea cărnii. Marinada, așa cum este denumită de marii bucătari, va ajuta la frăgezirea acestui tip de carne. Rețeta este extrem de simplă, iar preparatul final va fi atât de gustos încât nici nu vei avea nevoie de o garnitură.
Cotlet de porc suculent. Cum obții o friptură fragedă
Dacă urmezi pașii acestei rețete, în mod cert, rezultatul obținut va fi unul excepțional. Pentru a pregăti cel mai suculent și aromat cotlet de porc vei avea nevoie de puține ingrediente. Secretul unei astfel de fripturi gustoase constă în tehnica de lucru aleasă.
- 5 bucăți groase de cotlet;
- 300 ml lapte;
- un cub de unt;
- cimbru/coriandru/pătrunjel;
- sare/piper;
- parmezan (opțional).
Cu toate că pare un pas neobișnuit, marinarea cotletului în lapte este trucul la care apelează și marii bucătari. Acest proces te va ajuta să obții cea mai fragedă friptură.
Mod de preparare
Astfel, bucățile de cotlet de porc se așează în lapte astfel încât acesta să acopere complet carnea. Este important ca marinarea să dureze minim 60-80 de minute. De altfel, carnea poate fi lăsată în lapte peste noapte. După acest interval, bucățile de carne se scot din lapte și se așează într-un vas rezistent termic.
Carnea se unge cu unt și se condimentează cu sare și piper. Tava se acoperă cu capac sau folie de aluminiu și se introduce la cuptorul încins la 200 de grade. Alege un timp mai îndelungat de gătire, iar preparatul va fi mult mai fraged.
Înainte cu 10 minute de a scoate friptura din cuptor, îndepărtează folia de aluminiu sau capacul. Cotletul va căpăta astfel o culoare aurie.
Cotlet de porc cu cartofi natur
Carnea de porc și cartofii par combinația ideală pentru majoritatea gurmanzilor. Pentru o masă cu mai puține calorii este esențial să alegi un mod de gătire care să nu includă prăjirea în ulei.
Bucățile de cotlet de porc se așează în tavă, alături de cartofi tăiați cuburi. În funcție de preferințe, aceștia pot fi lăsați și întregi. Se condimentează cu sare și piper, iar cu ajutorul unei pensule se pot unge cu unt topit. Tava se introduce la cuptorul încins pentru o oră și jumătate.La final, peste cartofi se presară pătrunjel verde.
Deliciosul preparat se poate servi cu salată de crudități sau murături.