Acest produs este adorat atât de copii, cât și de adulți. Gustul pregnant al crenvurștilor se îmbină perfect cu cel al aluatului pufos pregătit în casă. Iată cum poți prepara rapid o gustare pentru întreaga familie.
Rețeta de covridog cu aluat pregătit în casă este simplă și nu presupune folosirea multor ingrediente. Mai mult, nu va fi nevoie de mari abilități de bucătar iscusit pentru a prepara delicioasa gustare. De altfel, alături de iaurt, preparatul poate constitui un mic dejun perfect.
Covridog cu aluat pregătit în casă
Pentru a pregăti unul dintre cele mai delicioase preparate, ideale pentru copii și adulți vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Aluat:
- 350 gr făină
- 200 ml lapte călduț
- 50 gr unt moale
- 5 gr drojdie uscată
- 30 gr zahăr
- 7 gr sare
- 1 gălbenuș + 1 linguriță lapte (pentru uns aluatul)
- semințe de susan
Ingrediente pentru umplutură:
- 8-10 crenvurști
- 1-2 linguri de ketchup sau muștar
Mod de preparare
Se amestecă făina cu laptele cald și untul moale. Peste acestea se adaugă drojdia uscată, zahărul și sarea. Ingredientele se amestecă până la omogenizare. După obținerea unui aluat elastic, acesta poate fi lăsat la dospit, fără a fi necesară frământarea.
Aluatul se așază într-un vas și se acoperă cu folie alimentară. Procesul de dospire durează în jur de 30-40 de minute. După această etapă, aluatul se porționează în 8-10 părți egale.
Fiecare parte se întinde și să iar în interiorul acestuia se așează câte un crenvurști. Opțional, la baza acestuia se poate pune muștarul. De asemenea, acesta poate fi adăugat la final, alături de preparat. Aluatul se rulează și se formează fiecare covridog. După așezarea în tavă, aceștia se ung cu oul bătut. În funcție de preferințe, peste aluatul necopt se pot presăra semințe de mac sau susan.
Covridog cu aluat foietaj. Cea mai rapidă variantă
Deliciosul preparat poate fi pregătit și cu aluat foietaj. Procesul de rulare a covridogilor, va fi unul mult mai rapid. De asemenea, timpul de coacere va fi mult mai scurt. Aluatul de foietaj se porționează în 8 bucăți egale. Pe fiecare bucată se așează câte un crenvurști și se rulează. Este important ca fiecare rulou să fie uns la capete cu ou bătut. În caz contrar, aluatul de foietaj se poate desface cu ușurință în timpul procesului de coacere. Rulourile cu foietaj și crenvurști de pot servi cu muștar, ketchup sau chiar cu tzatziki.