Rețeta desertului ce place tuturor. Cum se prepară un crumble cu mere
- Bucur Sorina
- 27 august 2024, 09:31
Aceasta este cea mai ușoară rețetă de crumble cu mere, un desert preferat de mulți oameni. Rețeta este gata în 30 de minute și este perfectă pentru acest început de toamnă.
Fiecare porție are 618 kcal, 6 g proteine, 83 grame de carbohidrați, 28,5 de grame de grăsimi, 3,5 grame de fibre și 0,21 grame de sare.
Ingrediente pentru crumble
- 350 de grame de făină simplă
- un vârf de cuțit de sare
- 175 de grame zahăr brun
- 200 de grame unt nesărat la temperatura camerei, tăiat cubulețe, plus puțin pentru ungere
Ingrediente pentru umplutură
- 500 de grame mere, decojite și tăiate în bucăți de 1,5 cm
- 50 de grame zahăr brun
- 1 lingură făină simplă
- 1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată
Mod de preparare pentru crumble cu mere
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se pun făina, sarea și zahărul într-un castron mare și se amestecă bine. Luând câteva cuburi de unt pe rând, se freacă în amestecul de făină. Se freacă în continuare până când amestecul seamănă cu pesmetul și tot untul este încorporat.
- Se pun merele într-un castron mare și se presară peste zahăr, făină și scorțișoară. Se amestecă bine, având grijă să nu fărămițeze merele.
- Se unge cu unt o tavă. Se pune cu lingura amestecul de mere pe fund, apoi se presară amestecul de crumble deasupra.
- Se coace timp de 40-45 de minute, până când crumble-ul se rumenește și amestecul de fructe fierbe.
- Se servește cu smântână grasă sau cu cremă.
Sfaturi pentru cel mai bun crumble cu mere
Cum se poate evita ca merele să devină moi în crumble?
Merele se vor fierbe și vor deveni frumos moi și pufoase.
De ce topping-ul meu de crumble nu este sfărâmicios?
Folosirea unei cantități abundente de unt este esențială pentru a obține un topping de crumble bun. Totuși, aveți grijă să nu amestecați prea mult. Acest lucru poate face crumble-ul aluat. Dacă folosiți un robot de bucătărie, trebuie să aveți mare grijă. Vă puteți folosi degetele pentru a forma de cocoloașe după ce frecați untul. Pentru a forma și mai multe cocoloașe, presărați puțină apă rece și amestecați. Astfel, firimiturile se vor lipi în cocoloașe.
Folosirea unui amestec de zahăr demerara și zahăr brun mai fin face, de asemenea, crumble-ul mai crocant.
Se poate pune ovăz în amestecul de crumble?
Ovăzul este un adaos minunat la amestecurile de crumble și oferă o textură excelentă, precum și o doză de fibre. Trebuie doar să amesteci o mână după ce ai frecat untul, conform bbc.com.