Vinete marinate. O rețetă celebră, vedetă în marile restaurante

Vinete marinate. O rețetă celebră, vedetă în marile restaurante Rețetă de vinete. Sursa foto Youtube

România. Rețetă de vinete marinate. Această mâncare este foarte sănătoasă și gustoasă. Este ideală pentru vegetarieni sau pentru cei care țin dietă. Pentru aceasă rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 vinete
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de sos picant (sau suc de roșii cu piper negru și coriandru)
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • Verdeață proaspătă (pentru decor)
  • Sare
Rețetă de vinete

Rețetă de vinete. Sursa foto Pixabay

Rețetă de vinete marinate

  1. Tăiați vinetele în felii subțiri și așezați-le într-un vas cu apă sărată pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, stoarceți bine vinetele.
  2. Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie mare. Prăjiți vinetele până devin aurii și moi. Așezați-le apoi pe șervețele absorbante pentru a îndepărta excesul de ulei.
  3. Într-un bol separat, combinați uleiul rămas, sosul picant sosul de roșii cu piper negru și coriandru și puțină lămâie. Dacă folosiți sos de roșii în loc de sos picant, aveți grijă cât piper și coriandru puneți.
  4. Adăugați usturoiul zdrobit în sosul preparat și încălziți amestecul pe foc mic până când fierbe puțin.
  5. Adăugați feliile de vinete prăjite în sosul fierbinte și mai lăsați-le să fiarbă 2 minute. Puteți adăuga verdeață proaspătă tocată peste.

Ce beneficii au vinetele

Vinetele conțin multe vitamine și minerale. Ele au și mulți antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicali liberi. Aceste legume sunt bogate în antociani, un tip de pigment cu proprietăți antioxidante.

Vinete

Vinete. Sursa foto Pixabay

Studiile arată că vinetele pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, dar și a colesterolului rău. Aceste legume jută la menținerea zahărului din sânge sub control, grație fibrelor conținute. Fibrele pot reduce glicemia.

Au foarte puține calorii

Vinetele sunt bogate în fibre și au puține calorii. Ele sunt recomandate de nutriționiști în diete. Vinetele conțin mai multe substanțe care prezintă potențial în combaterea celulelor canceroase și ajută la reducerea recurenței anumitor tipuri de cancer. Unele studii au arătat că vinetele sunt foarte bune pentru piele, potrivit rețeteșivedete.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei
Partea lor de adevăr