Rețetă de tort de înghețată cu afine. Un desert delicios și răcoritor

Rețetă de tort de înghețată cu afine. Un desert delicios și răcoritorAfine. Sursa foto: borislagosbarrera/ Pixabay

România. Dacă ești obosit de înghețata din magazin, plină de ingrediente nesănătoase, poți încerca rețeta delicioasă de tort de înghețată cu afine. Acest desert nu doar că este ideal pentru zilele toride de vară, dar are și un gust cu adevărat deosebit.

Procesul este extrem de simplu, iar gustul acestui desert va face ca membrii familiei și musafirii să ceară cu drag încă o porție. În plus, este mult mai sănătos decât variantele din magazin.

Rețetă de tort de înghețată cu afine

Ingrediente

  • 500 g afine
  • 60 g zahăr
  • trei linguri de zeamă de lămâie
  • două lingurițe de coajă de lămâie
  • o lingură de amidon din porumb
  • 250 g mascarpone
  • cinci linguri de zahăr pudră
  • 400 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime) rece
  • 150 g biscuiți cu unt.
Înghețată

Înghețată. Sursa foto: Rita/ Pixabay

Mod de preparare

  1. Începeți prin a pune afinele într-o oală împreună cu zahărul, zeama de lămâie și o linguriță de coajă de lămâie.
  2. Așezați oală pe foc mic și zdrobiți ușor o parte din afine. Lăsați-le să fiarbă timp de opt-zece minute.
  3. În același timp, amestecați amidonul cu trei linguri de apă și turnați-l peste afinele din oală.
  4. Continuați să gătiți amestecul timp de 30 de secunde, amestecând continuu, apoi opriți focul. Lăsați sosul de afine să se răcească înainte de a-l utiliza.
  5. Într-un robot de bucătărie, se combină mascarpone, zahărul pudră și o linguriță de coajă de lămâie, apoi se mixează timp de un minut.
  6. Se adaugă smântâna rece și se mixează în jur de patru minute la viteză medie, până când compoziția devine spumoasă.
  7. Se transferă cinci linguri din cremă într-o caserolă și se păstrează la frigider.
Afine

Afine. Sursa foto: congerdesign/ Pixabay

  1. Între timp, se pregătește o tavă de cozonac cu dimensiunile aproximative de 10x20 cm și se acoperă cu folie alimentară.
  2. Se începe prin a întinde un strat subțire de cremă pe fundul tăvii, apoi se aranjează un strat de biscuiți.
  3. Urmează adăugarea a 1/3 din cantitatea de cremă și apoi a 1/3 din sosul de afine.
  4. Se acoperă această stratificare cu biscuiți și se repetă procedura de încă două ori. La final, se completează cu un ultim strat de biscuiți.
  5. După ce e gata, totul se pune la congelator. Trebuie să stea acolo minimum opt ore înainte de a fi servită. După ce e scos din tavă, poate fi decorat cu mai multe afine sau lămâie.
  6. Ulterior, poate fi păstrat din nou la congelator, acoperit cu folie alimentară, potrivit tastebazaar.