Tartă cu vișine. Un deliciu pentru zilele toride de vară
- Mădălina Sfrijan
- 1 iulie 2024, 08:59
În sezonul cald, multe persoane se feresc să aleagă deserturile cu un conținut mare de zahăr. Această tartă se prepară cu puțin zahăr, iar gustul fructelor de sezon îi vor cuceri pe cei care o vor încerca. În plus, desertul se pregătește rapid și se poate servi imediat. Iată cât de ușor îl poți pregăti.
Tartă cu vișine
Dacă vrei să te bucuri de o gustare delicioasă și aromată, tarta cu vișine este alegerea perfectă pentru acest sezon. Blatul aromat se prepară rapid, iar crema fină se poate pregăti la rece.
Gustul celor două va fi completat de cel al vișinelor românești, care se găsesc deja în piețele și supermarketurile din România.
Ingredientele necesare pentru blat:
- 8 linguri de făină
- 5 ouă
- 8 linguri de ulei
- 30 grame de unt topit
- o esența de vanilie
- patru linguri de zahăr brun
- un praf de copt
- un praf de sare
Pentru cremă:
- 400 grame de mascarpone
- o cutie de lapte condensat
- esență de vanilie/lămâie
- 120 grame de vișine
Mod de preparare
Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat cu ajutorul mixerului. Peste acestea se adaugă praful de sare și zahărul brun. Opțional, se poate folosi și un alt îndulcitor. După ce acestea s-au întărit, se adaugă treptat făina, gălbenușurile și uleiul. Acestea se încorporează încet, urmând ca la final să fie adăugat în compoziție și zahărul. De asemenea, praful de copt și esența se vanilie se toarnă peste restul ingredientelor.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptor.
Tartă cu vișine
Crema de vanilie se prepară rapid, însă se poate întinde pe suprafața blatului de tartă abia după ce acesta s-a răcit. Peste brânza mascarpone se adaugă laptele condensat și esența de vanilie. Cele trei ingrediente se amestecă, iar crema obținută se pune la rece.
După ce blatul a fost scos din cuptor și răcit, crema de vanilie se întinde pe toată suprafața acestuia. De asemenea, vișinele se așează deasupra acesteia. Pentru un plus de gust, peste fructe se poate turna și gelatină.